Reţeta săptămânii: Zuppette

2Comentarii
Reţeta săptămânii: Zuppette

Te interesează retete culinarede sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente reţetă:


Pandişpanul: 6 ouă, 150 gr zahăr, 150 gr
făină.


Crema pasticcera: 4 gălbenuşuri, 1/2 l lapte,
30 gr făinaă, 150 gr zahăr, vanilie
(baton sau esenţă), un strop sare.


Pasta sfoglia: 2 pachete de 250 gr.


Sirop: 100- 150 gr de apă, zahăr, arome: rom,
vanilie, alchermes (care nu stiu cum se numeste la noi)

Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 40 min,
complexitate: mare)


Pandişpanul:


Batem ouăle întregi cu zahărul cam 20
de minute (mixer sau robot) până ce
îşi triplează volumul.


Cernem făina şi o adăugăm treptat
peste crema de ouă amestecând mereu de sus
în jos (mare atenţie să nu se
tuflească crema).


Îl dăm la 180 grade pentru 30 minute
în care nu deschidem uşa cuptorului în
nici un caz.

Crema de patiserie:


Punem laptele într-o crăticioară cu
batonul şi îl aducem în punctul de
fierbere. Îl dăm la o parte şi îl
lăsăm să se răcească.
Frecăm gălbenuşurile cu zahărul
până devine cremă şi apoi
adăugăm treptat laptele călduţ,
mixăm bine şi punem, iar la fiert.


Fierbem cam 20 minute până se
îngroaşă.


O lăsăm să se răcească.

Pasta sfoglia:


Avem nevoie de 2 pachete de 250 gr. Luăm fiecare
foaie şi o întindem astfel încât
să intre în tavă (tre să fie
uşor mai mare decât tava pentru ca în
timpul coacerii se mai strânge). O punem în
tava tapetată cu hârtie de copt, o
împungem şi o stropim cu zahăr tos.


Se pune în cuptor la 200 grade cam 6-7 minute
până devine aurie.


Aşa o coacem şi pe a doua (puneţi
zahăr din belşug pe deasupra).


Asamblarea :

Îmbrăcăm tava în folie de plastic
(cu care o să invelim prăjitura) şi
punem prima foaie de pastă sfoglia.

Peste care punem o parte de cremă.

Tăiem pandişpanul felii şi le punem
peste cremă.

Însiropăm foate foarte bine pandişpanul
dintr-un sirop facut din 100-150 gr apă în
care puneţi după dorinţă zahăr
şi ce aromă vreţi: rom, vanilie,
alchermes (care nu ştiu cum se numeşte la
noi). Punem din nou cremă şi ultima foaie de
pastă sfoglia.

Înfăşurăm cu folia de plastic,
punem o greutate peste toată prăjitura
şi o dăm la rece câteva ore.


Eu i-am pus în cap un fund şi un top de
hârtie A4.

Poftăbună!


Reţeta
Zuppette
a fost propusă de Laura_A pe
forum culinar.ro



2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor