Retrocedările şi forcepsul legii

Retrocedările şi forcepsul legii
Retrocedările şi forcepsul legii
PAULIS – Diferendul dintre Comisia locală Păuliş, Comisia judeţeană de fond funciar şi un cetăţean continuă

Nicolae Vanu, din Sâmbăteni, a solicitat  retrocedarea a 2,30 de hectare. Comisia de fond funciar Păuliş aprobă cerearea lui Nicolae Vanu, trecându-l însă pe anexa 23, la despăgubiri, conform hotărârii 304 / iunie 2006.

Nicolae Vanu contestă decizia la Comisia judeţeană de fond funciar Arad, pentru că el susţine că „mai există teren în comuna Păuliş.”

„Judeţul” dispune

Conform hotărârii 580 / 28. 02. 2007, Comisia judeţeană de fond funciar admite contestaţia lui Nicolae Vanu şi dispune Comisiei locale Păuliş reconstituirea dreptului de proprietate, în natură, pentru suprafaţa de 2, 30 de hectare de teren agricol.

În data de 31 iulie 2007, Comisia locală Păuliş cheamă în judecată, la Judecătoria Lipova, Comisia judeţeană de fond funciar şi pe Nicolae Vanu, pentru anularea Hotărării 580 / februarie 2007, solicitând să menţină ca temeinică hotărârea Comisiei locale, adică aceea cu despăgubirile cauzate de lipsa terenului.

În septembrie 2007 însă, Comisia judeţeană emite o hotărâre, în care se arată că, în conformitate cu situaţia comunicată de Comisia locală Păuliş, „(…) aceasta are la dispoziţie 690 de hectare teren agricol – păşune.”

Judecătoria se pronunţă

Prin sentinţa civilă nr. 1055, din 8 noiembrie 2007, devenită irevocabilă în 18 decembrie 2007, Judecătoria Lipova „respinge plângerea formulată de Comisia locală Păuliş (…)”.

Petru Nicoară, primarul comunei Păuliş, ne-a declarat ieri: „În instanţă, am pierdut din cauza juristului, care a înaintat tardiv acţiunea, dar nu pentru că Nicolae Vanu are dreptate. Şi spun asta pentru că lui i s-a mai reconstituit o dată terenul acela, la Legea 18, însă l-a cerut şi la Legea 247. Acum, o să o luăm pe partea penală.

O să mă consult cu juriştii. Comisia locală a mai anulat peste 200 de titluri, fiindcă erau puse pe amplasamente greşite.

Mai avem şi procese în curs de derulare, chiar pe parcele care s-au intabulat. Însă, dacă va trebui să punem în posesie, în natură, trebuie să mai primim ceva teren de la ADS şi putem da şi din păşune.”

Prefectul are cuvântul

Referitor la acest caz, prefectul judeţului Arad, Gavril Popescu, a fost tranşant : „Hotărârile instanţei de judecată şi cele ale Comisiei judeţene de aplicare a fondului funciar trebuie respectate.

Persoana din Sâmbăteni se poate înscrie într-o audienţă la Prefectură. Noi suntem deschişi tuturor solicitărilor cetăţenilor judeţului, în slujba cărora, de altfel, ne şi aflăm.”

N.O.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase