Revedere…la 50 de ani

De Georgeta Bătrîn
Reactualizat la:
Absolvenții Școlii Medii nr 3 din Arad s-au reîntâlnit după 50 de ani
Absolvenții Școlii Medii nr 3 din Arad s-au reîntâlnit după 50 de ani
Absolvenții Școlii Medii nr 3 din Arad s-au reîntâlnit după 50 de ani de la terminarea liceului.

Ziua de 13 este considerată de mulți o zi cu ghinion. Iată însă că pentru absolvenții Școlii Medii nr 3 din Arad, această zi a fost de o semnificație deosebită, o zi în care s-au reîntâlnit după 50 de ani de la terminarea liceului. Plini de emoție,de dimineață, și-au îndreptat pașii spre școală, percepând această aniversare ca pe o veritabilă întoarcere la izvorul din care și-au luat zborul spre viață, un minunat prilej de evocari și reflecții, dar mai ales ca pe un act de luminoasă închinăciune adusa liceului și foștilor profesori, pentru că ”EI SUNT ȘCOALA” după cum magistral a afirmat Simion Mehedinți, ilustrul pedagog român.
În luările de cuvânt s-au regasit reflecții ale lui Albert Einstein „viața însăși este magie”, mulți încercând să o trăiască ca pe ceva magic, sau „ viața este o ciudată comedie care amestecă împreună și dureri și bucurii, punând lacrimi lângă zâmbet, punând zambet lângă plâns” (Alexandru Macedonski). S-au depănat amintiri, s-au prezentat momente ale vieții cu bucurii și tristeți.

revedere 2

Toate necazurile pe care le-au avut, toate supărările și obstacolele i-au întărit, iar acum au venit animați de profunde sentimente de apreciere și de recunoștință pentru a-și exprima întreaga lor gratitudine în fața profesorilor, care mai sunt și în memoria celor care s-au unit cu eternitatea. Pentru cei plecați în lumea de dincolo s-a ținut un parastas, iar cei prezenți s-au întors acasa cu o diplomă și o medalie, fiecare fiind considerat ca un merituos câștigător al locului întâi, mai ales pentru rabdarea cu care s-a străduit sa ajungă la această vârstă, ca să poată participa la revederea colegială.

Zi de 13, zi de neuitat, zi memorabilă, de necrezut, aniversarea de 50 de ani de la terminarea liceului. La final participanții și-au propus și o aniversare de 65 de ani. Să le dea Dumnezeu sănătate să o poată realiza.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !