Revelion cu anticipaţie, la Ineu

2Comentarii
Revelion cu anticipaţie, la Ineu
Autorităţile locale organizează un foc de artificii în cinstea Anului Nou pe 30, seara.

În condiţiile în care 2008 bate la uşă, iar arădenii sunt de multă vreme bombardaţi cu tot felul de informaţii legate de Revelionul organizat de Primăria municipiului, am dorit să vedem cum se pregătesc să întâmpine noaptea dintre ani autorităţile locale din restul oraşelor judeţului.

Dacă unele primării anunţă tot felul de spectacole, în alte părţi edilii se mulţumesc cu organizarea unor focuri de artificii, iar alţii au ales să lase Anul Nou să vină în linişte în oraşele pe care le păstoresc. Interesant este că, la Ineu, 2008 va veni cu o zi mai repede.

Asta, pentru că Primăria nu a reuşit să convingă firma care va fi responsabilă cu focurile de artificii să vină în oraş în 31 decembrie. „Pe 30 decembrie, la ora 20.00, în centru va avea loc un foc de artificii. Firma care se ocupă de aceasta nu a fost liberă decât în această zi. Costurile se ridică la 4.000 de lei şi vor fi suportate de bugetul local”, a declarat primarul Nicolae Mehelean.

Vin fiert şi şampanie

Sântana şi Pecica sunt oraşele din judeţ care s-au pregătit cel mai mult pentru Revelion. La Pecica, localnicii sunt aşteptaţi, între orele 21.00 şi 1.00 să întâmpine Anul Nou în stradă, alături de „Păstrătorii tradiţiei”, Buza Virag şi formaţia lui Radu Moş, urmând ca la ora 12.00 să poată admira un frumos foc de artificii.

„Spectacolul va avea loc pe platoul din faţa Primăriei, participanţii fiind trataţi cu vin fiert, din partea organizatorilor. Aşteptăm să vină cam 800 de localnici”, spune primarul Iustin Cionca. În legătură cu formaţiile participante, acesta a ţinut să menţioneze că va încerca să promoveze talentele locale.

„În ceea ce priveşte costurile, am alocat 300 de milioane de lei vechi, dar costurile nu vor fi mai mari de 200 de milioane”, a mai precizat edilul. De menţionat că, nici locuitorii din Turnu nu au fost uitaţi de autorităţile pecicane, în parcul din faţa Primăriei de aici urmând să aibă loc un spectacol de artificii. Locuitorii din Sântana vor putea petrece lângă noua primărie, atmosfera urmând a fi întreţinută de o formaţie de muzică etno.

„Fiecare consilier va primi câte o sticlă de şampanie, pentru a o împărţi cu cei prezenţi. Cu privire la costuri pot să vă spun că au fost acoperite din sponsorizări. Este vorba de 11.000 sau 12.000 de lei noi”, afirmă primarul Viorel Enache.

Focuri de artificii

Nădlăcanii vor fi scoşi în stradă, la ora 12.00, de un foc de artificii care va dura aproximativ cinci minute. Cu acestă ocazie, sunt aşteptaţi să vină în centru aproximativ 1.000 de persoane. La Curtici, focul de artificii pregătit de autorităţi va dura aproximativ 20 de minute, edilii aşteptând în faţa primăriei între 1.000 şi 2.000 de cetăţeni. Locuitorii oraşului Sebiş sunt aşteptaţi în Piaţa Tineretului din centru, pentru a urmări un spectacol de artificii de 15 minute. Costurile acestei acţiuni sunt de 6.000 de lei noi.

Oraşe liniştite

La Chişineu-Criş, Lipova şi Pâncota va fi linişte de Revelion. Autorităţile de aici nu au organizat nimic pentru a sărbători venirea lui 2008.

L.Ş.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor