Revenire de senzaţie!

De Daniel Scridon
Reactualizat la:
Revenire de senzaţie!
Plictisit, probabil, să (tot) modifice brigăzile de arbitrii în fiecare sfârşit de săptămână şi să urmărească delegările divizionarilor arădeni, dar mai ales mânat de dragostea faţă de fluier şi fanion, Leo Buda (responsabilul Departamentului Delegări în Liga 5 şi 6 din cadrul Comisiei Judeţene de Arbitri) oferă o revenire – exemplu – de senzaţie.

Pe ritmurile Voltaj: „Tânăr vreau mereu să fiu – Să arbitrez aşa cum ştiu – Ca la 48 de ani – Să arbitrez şi fără bani”
Profitând de insuficienţa arbitrilor de futsal la nivelul FRF-CCA şi împins de la spate de zicala: „Cine împarte, parte-şi face”, Leo Buda s-a trecut pe lista scurtă de 5 (cinci) cavaleri ai fluierului din Arad care pot oficia jocuri de fotbal în sală. Nu moca, desigur.
Fără să apeleze la „untul pământului” ori „puterea ursului”, Leo a şi debutat deja în noua ipostază, alături de Ovidiu Daşcău, în jocul Şoimii Şimand – Autobergamo Deva (scor 7-11) din cadrul primei etape a CN de tineret Under 19. Nu am aflat „ezact” care dintre ei a transpirat mai mult, dar la capitolul hidratare doar unul putea fi învingător. Vorba celor de la Voltaj: „Pentru cei care cred – Că-n arbitraj nu mai e nici o plăcere – Mai ia o bere şi înc-o bere…”. Trecând peste micile răutăţi, important este că Leo Buda e ambiţios nevoie mare şi, astfel, se pregăteşte pentru revenirea pe „dreptunghiul verde”. Preconizată în primăvară.
Şi pentru că tot se plâng de lipsa arbitrilor, n-ar fi rău dacă exemplul lui Leo Buda ar fi preluat şi de ceilalţi membrii ai CJ Arbitri, aproape toţi fiind la vârsta în care le-ar sta mai bine „în iarbă” decât în birou.