Revin ajutoarele de la Uniunea Europeana

De Monica Ardelean
Cristian Drăgan FOTO:JA
Cristian Drăgan FOTO:JA
Cristian Drăgan, administratorul județului, anunță demararea planului anual european de furnizare a ajutoarelor alimentare.

ARAD. Zacuscă, miere, conserve de carne de porc, zahăr, făină, ulei, paste, mălai sau suc de roșii vor ajunge din nou direct din țările Uniunii Europene pe masa celor defavorizați. Cele mai mici cantități sunt prevăzute pentru miere, zacuscă, conserve de carne și paste. Potrivit estimărilor Consiliului Județean Arad, vor primi aceste ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană 45.000 de arădeni.

„Dorim ca prin mijloacele de care dispunem, inclusiv spaţiul de depozitare din cadrul Aeroportului Arad, să venim în întâmpinarea categoriilor de cetăţeni care beneficiază de aceste ajutoare europene. La începutul lunii septembrie vom începe să primim produsele şi, ulterior, să le distribuim primăriilor”, a afirmat Cristian Drăgan, administrator public.

Se refac listele

Vor avea dreptul să le primească cei care se încadrează în prevederile HG nr. 950/2012. Vor fi trecuți pe listele care se refac la nivelul județului familiile şi persoanele singure beneficiare de ajutor social, persoanele cu handicap grav şi accentuat, pensionarii sistemului public de pensii cu venituri sub 400 lei, şomerii, o parte din beneficiarii unor legi speciale (veterani, deportaţi, deţinuţi politici etc).

O singură dată

De reținut că o persoană beneficiază de ajutor – produse alimentare – o singură dată în cadrul planului şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine la data distribuirii ajutoarelor, chiar dacă se regăseşte la acea dată în mai multe dintre categoriile de mai sus.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !