Revoluţia la Arad, ziua a doua

1Comentariu
FOTO: Vali Goran
FOTO: Vali Goran
Circa o sută de revoluţionari şi reprezentanţi ai unor instituţii au participat, marţi, la ora 11,00, la ceremonia oficială de comemorare a eroilor revoluţiei din Arad.

O ceremonie simplă, fără prea multe discursuri şi fără mare fast, pe parcursul căreia Prefectura a dispus întreruperea circulaţiei tramvaielor. După intonarea Imnului de Stat şi oficierea slujbei religioase, ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, a evocat zilele revoluţiei arădene şi pe cei care şi-au dat viaţa pentru libertate.A urmat Doina Nan, preşedintele ARUD, mamă de erou, care a subliniat că deocamdată idealurile pentru care au murit tinerii sunt departe de a fi împlinite, dar trebuie ca toţi românii să lupte în continuare pentru ele. Ultimul vorbitor a fost Dănilă Onofrei, cel care în 21 decembrie 1989 i-a coordonat pe muncitorii de la Orologerie, iar acum a venit decis să facă, după cum el însuşi s-a exprimat „o amplă spovedanie” în faţa arădenilor.

Caracter, educaţie, credinţă

Esenţa celor spuse de Dănilă Onofrei se referă la formarea caracterului omului, în familie şi prin credinţă. Drept dovadă, el, care a devenit membru al PCR la vârsta de 20 de ani, în 21 decembrie 1989 nu a pregetat să se pună în fruntea muncitorilor. Aşa a fost educat în familie, să fie de partea oamenilor. O familie numeroasă, cu mulţi copii, născuţi şi crescuţi de către o mamă care a primit titlul de „mamă eroină” din mâna lui Sadoveanu. La polul opus, arată fostul membru PCR care s-a pus în fruntea mulţimii, riscându-şi viaţa, se situează cei care astăzi, în democraţie, vânează funcţii în conducerea ţării cu singurul scop de a jefui poporul. Ar mai fi vrut să spună multe, dar Duka Atila i-a atras „discret” atenţia că trebuie să scurteze discursul, pentru că se dă peste cap programul manifestărilor. Respectiv, ceremoniile de la Sediul IPJ Arad – Monument (ora 12.00), Garnizoana Arad – Monument Subcetate (ora 13.00), Monumentul Eroilor de pe Făt-Frumos (ora 14.00). Drept urmare, Onofrei a încheiat „spovedania” şi a început depunerea coroanelor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor