Revoluţie în faţa Primăriei

192Comentarii
Revoluţie în faţa Primăriei
ARAD – Peste 500 de oameni au ieşit în stradă şi au protestat împotriva taxei de înmatriculare.  Revolutie in fata Primariei (2) Revolutie in fata Primariei (3) | VIDEO

Participanţii au protestat în primul rând pentru eliminarea taxei de înmatriculare. „Dorim abrogarea taxei ticăloase, discriminatorie. Dacă nu ni se permite să protestăm paşnic şi legal, vom merge să blocăm vama şi vom cere intervenţia unui comisar european care să ne asculte doleanţele şi să găsească o rezolvare. Mai protestăm şi pentru neplata salariilor profesorilor, pentru că nu au fost mărite pensiile şi pentru faptul că, unii pensionari, după zeci de ani de muncă în agricultură, sunt bătaia de joc a guvernanţilor”, a spus Constantin Gurilă, unul dintre liderii protestului.

Un alt arădean pune vina şi pe caracterul românilor, care sunt obişnuiţi să tacă şi să înghită toate nedreptăţile care se fac în această ţară. „Arădenii s-au înghesuit la Finanţe în cele trei zile mai ceva ca pe vremea comuniştilor. Şi pentru ce? Ca să dea bani statului. Am făcut o analogie în ceea ce priveşte această situaţie. Am ajuns să fim ca în urmă cu câteva sute de ani, când sclavii erau biciuţi, şi cu cât erau biciuţi mai tare cu atât mai multe pietre spărgeau sau mai mult munceau. Diferenţa e că la noi guvernanţii îşi bat joc de români, iar aceştia, cu cât bătaia de joc este mai mare, cu atât mai mult se înghesuie să dea mii de euro statului”.

Circulaţie blocată

Aproximativ 300 de maşini au fost parcate pe două dintre benzile de circulaţie. Mitingul s-a dorit a fi unul paşnic, însă, la un moment dat, spiritele s-au încins. Jandarmii prezenţi în faţa Primăriei au încercat să ţină mulţimea pe trotuare, însă eforturile lor au fost fără folos. Protestanţii au năvălit pe singura bandă rămasă la dispoziţia şoferilor şi au blocat-o. Poliţiştii rutieri au deviat traficul pe străzile lăturalnice ale oraşului, ambele sensuri de circulaţie din faţa Primăriei fiind folosite de protestatari pentru a parca maşinile personale. În jurul orei 11:30 manifestul s-a mutat pe străzile din oraş. „Vrem să ne facem auziţi. Degeaba stăm aici în faţa Primăriei. Vom începe să ne plimbăm pe străzi pentru ca oamenii să vadă că am ieşit să ne cerem drepturile”, a declarat unul dintre participanţi. Protestatarii au blocat sensul giratoriu de la mall-ul Armonia şi şoseaua de centură.

Declaraţii nesusţinute

Declaraţiile lui Constantin Gurilă, cum că întreg convoiul de maşini ar merge să blocheze vama, nu au fost susţinute şi de ceilalţi lideri ai protestului. Tudor Mocuţa, membru fondator al Asociaţiei „Vox Populi”, care a încercat să obţină autorizaţie pentru acest protest, spune că niciodată nu s-a pus problema unui miting violent.

„Încă de la început am declarat că vrem să protestăm paşnic. Cu toate că nu am primit autorizaţie, am spus oamenilor că dacă vor să vină, noi ne bucurăm. Însă fiecare vine pe cont propriu. Declaraţiile domnului Gurilă nu caracterizează asociaţia pe care noi am înfiinţat-o, ci doar pe dânsul. Noi nu am vrut să intrăm sub incidenţa unor legi şi să avem de suferit de pe urma acestui protest. Vreau să repet, Constantin Gurilă nu poate să vorbească în numele asociaţiei, aşa că noi ne dezicem de orice declaraţie sau faptă a dânsului”, a declarat Mocuţa. Mai mult, se pare că în urma gesturilor şi declaraţiilor sale, Constantin Gurilă a fost amendat cu suma de 1.000 de lei pentru tulburarea liniştii publice.

Amenzi pentru protestatari

Deoarece mitingul a fost neautorizat, împotriva participanţilor vor fi luate măsurile de rigoare. Astfel, Jandarmeria îi va amenda pe oameni pentru tulburarea liniştii publice. „Vor fi luate măsurile legale împotriva protestatarilor din cauză că mitingul nu a primit autorizaţie de la Primărie. Pe baza filmărilor făcute de reprezentanţii Jandarmeriei vom identifica persoanele şi le vom amenda”, spune căpitanul Florin Zapodean, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Şi Poliţia va lua măsurile de rigoare împotriva celor care au blocat drumul. „Interesul nostru primordial este să fluidizăm circulaţia în zona în care a avut loc mitingul”, a declarat Camelia Tuduce, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei.

Alin Gherasim192Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor