Rezultatele repartizării la Liceu au fost publicate

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:
Rezultatele repartizării la Liceu au fost publicate
Pe site-ul Ministerului Educației Naționale au fost afișare rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat.

La nivelul județului nostru au fost disponibile 2716 locuri în liceele de stat. Dintre acestea, 2436 sunt în mediul urban și 280 în mediul rural, 1232 fiind pentru filiera tehnologică și 1484 pentru cea teoretică.

Cele mai mari medii
Specializările la care s-a intrat cel mai greu au fost Științe ale Naturii bilingv Engleză, la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, unde ultima medie admisă a fost 9.48, Matematică-Informatică la Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” Arad, cu ultima medie admisă de 9.32, pe locul trei fiind aceeași specializare, însă la „Moise Nicoară”, cu ultima medie admisă de 9.18.

Cele mai mici medii
La capătul clasamentului se regăsesc Liceul Tehnologic Chișineu Criș, specializarea Protecția Mediului, unde s-a intrat cu ultima medie 2.03, Liceul „Ioan Buteanu” Gurahonț, specializarea Agricultură, cu ultima medie admisă de 2.34 și, din nou, Liceul Tehnologic Chișineu Criș, specializarea Mecanică, unde ultima medie admisă a fost de 2.37.

Pe lângă cei peste 2400 de admiși, 15 absolvenți ai clasei a VIII-a din alte județe s-au înscris în învățământul liceal de stat la noi în județ. 245 de elevi au optat și au fost admiși în învățământul vocațional, 26 în învățământul special, 274 în cel profesional, în timp ce 13 elevi au fost admiși pe locurile speciale pentru rromi.

A doua etapă

În data de 24 iulie începe cea de-a doua etapă de înscrieri, care debutează cu afișarea locurilor rămase libere. „Urmează ca în perioada 4-11 septembrie să se finalizeze etapa a doua, prin repartizarea absolvenților clasei a VII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior primei etape” – informează Inspectoratul Școlar Județean Arad.

Rezultatele admiterii la liceu, în ordine alfabetică0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !