Robert D. Kaplan vine in Romania

De Vasile Filip
Reactualizat la:
Robert D. Kaplan vine in Romania
Pentru lansarea cărții „Răzbunarea geografiei…”, editată recent de Editura Litera.

BUCUREȘTI. Edituara Litera vă invită joi, 15 mai, începând cu ora 15:30, în sala „Grigore Gafencu“ a Ministerului Afacerilor Externe (Aleea Alexandru nr. 31, București), să îl întâlniți pe cunoscutul jurnalist Robert D. Kaplan, în cadrul evenimentului de lansare a cărții „Răzbunarea geografiei”.

Lansarea cărții „Răzbunarea geografiei. Ce ne spune harta despre conflictele viitoare și lupta împotriva destinului” va avea loc în prezența autorului și a unor personalități din România. Printre vorbitorii la eveniment se numără Mircea Geoană, Emil Hurezeanu, Iulian Fota și Paul Dobrescu, iar moderator al discuției va fi Alex Șerban.

Robert D. Kaplan este autorul a 14 cărţi de politică externă şi călătorii, traduse în numeroase limbi, printre care: Monsoon: The Indian Ocean and the Future of American Power; Balkan Ghosts: A Journey through History şi Warrior Politics: Why Leadership Demands a Pagan Ethos. A fost, timp de peste un sfert de secol, corespondent pe politică externă pentru publicația The Atlantic. În 2011, Foreign Policy l-a desemnat printre „Primii 100 de gânditori ai lumii“. În 2012, s-a alăturat Stratfor în calitate de analist geopolitic principal. Din 2009 până în 2011, Kaplan a fost membru al Comitetului de Politici de Apărare condus de secretarul american al Apărării, Robert Gates. Din 2008, este senior fellow în cadrul Center for a New American Security din Washington. Din 2006 până în 2008, a fost visiting professor de securitate națională al Promoţiei 1960 din cadrul Academiei Navale a Statelor Unite, Annapolis.

„Ne-am întors la normalitatea geopoliticii și vedem o serie de state care contestă aranjamentul post ’90 – spunea Robert D. Kaplan, într-un interviu în Revista 22. Deși niciodată nu a fost un aranjament acceptat de aceste puteri. Rusia nu a acceptat niciodată extinderea NATO, pentru că a fost prea slabă să se opună. Acum poate să facă probleme.“

Litera aniversează 25 de ani de existență!

În 1989 lua ființă, la Chișinău și la București, Editura Litera. Se împlinesc așadar, anul acesta, 25 de ani de existență. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, Litera a editat peste 4 000 de titluri, într-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !