România dă cu piciorul banilor europeni

ARAD – Conservatorii arădeni spun că, la ora actuală, în România sunt circa 800.000 de şomeri, la care se preconizează să se adauge încă 200.000, în urma anunţatelor disponibilizări din sectorul public.

Cu toate acestea, guvernul nu foloseşte nici măcar mijloacele de contracarare a şomajului oferite pe tavă, cum ar fi Fondul European de adaptare la globalizare, pus de către Uniunea Europeană la dispoziţia statelor care se confruntă cu probleme legate de şomaj. „Au fost puse la dispoziţia acestor state 500 de milioane de Euro, pentru reconversia profesională a şomerilor. Austria, Lituania, Olanda, Suedia, Irlanda şi Belgia au obţinut 47,5 milioane de Euro pentru un număr de 11.572 de şomeri, în timp ce România nu a solicitat nicio sumă. Pragul de eligibilitate pentru obţinerea acestor bani a scăzut de la 1.000 la 500 de muncitori disponibilizaţi dintr-un sector. La noi, numărul celor din sectorul construcţii care au rămas fără loc de muncă este în jur de 20.000”, spune liderul conservatorilor arădeni, Mircea Purcaru.  

JA- S.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase