,,România va fi avantajată în varianta Marii Britanii,,

,,România va fi avantajată în varianta Marii Britanii,,
România şi Bulgaria nu vor fi dezavantajate dacă bugetul UE pentru 2007-2013, propus de Marea Britanie va fi adoptat în forma actuală, a precizat ambasadorul Regatului Unit la Bucureşti, Quinton Quayle.

Diplomatul a avertizat că România şi celelalte state est-europene nu vor primi sumele aşteptate fără un acord asupra bugetului Uniunii, riscând să primească doar o treime din suma alocată pe perioada 2007-2009.

,,Consideră că, dacă putem să ne stabilim asupra bugetului propus de Marea Britanie, va fi o afacere bună pentru România. De ce? Pentru că România va primi asistenţă uriaşă din partea Uniunii Europene în valoare de 11 miliarde de euro în perioada 2007-2009, adică 5 % din produsul intern brut. De fapt, România şi Bulgaria vor beneficia de un tratament special faţă de alte state din estul Europei care vor avea un buget puţin redus”, a precizat Quinton Quayle.

Ambasadorul Marii Britanii în România spune că fondurile structurale pentru România s-ar putea diminua dacă bugetul propus nu se aprobă: ,,Fără un acord asupra bugetului, fondurile pentru România ar putea fi reduse dramatic pentru că bugetul actual vă oferă numai o treime din asistenţa propusă de Marea Britanie. În medie pentru statele est-europene s-ar putea reduce cu mai puţin de 10 %”.

Fondurile alocate României în perioada 2007-2009 sunt deja stabilite de Uniunea Europeană şi nu pot suferi modificări. Oficiali de la Bucureşti îşi pun problema ce se va întâmpla însă după această dată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !