Românii trebuie să fie prudenţi la produsele de export

Românii trebuie să fie prudenţi la produsele de export
Puiul românesc are un nou concurent pe piaţă. Este vorba despre pulpele congelate de pui care se importă din SUA. Explicaţia este că foarte simplă: americanii nu consumă decât pieptul şi aripiorele de pui.

Pulpele sunt transformate în prafuri furajere sau sunt exportate în România. Consumatorul român, de cele mai multe ori, se bucură de preţurile mici şi nu se mai interesează de calitatea produsului.

Crescătorii de păsări din România ne recomandă să fim prudenţi! Deoarece carnea de export vine în baloţi mai mari, comercianţii o dezgheaţă şi o vând bucată cu bucată, ceea ce este ilegal.

Pe de altă parte, producătorii externi obişnuiesc să injecteze carnea cu substanţe care reţin apa sau hranesc păsările cu biostimulatori şi le trateaza cu antibiotice.

Practica este interzisă în UE şi în România, dar nu în Brazilia, Canada sau SUA. În schimb, dacă vine vorba despre carnea de curcan, avicultorii români spun aceasta poate fi consumată fără pericol, deorece provine din Europa, unde orice substanţă de îngrăşare este interzisă.