Romantismul și relațiile online

Reactualizat la:
Romantismul și relațiile online
Se poate ca o relație pornită online să dureze? Aceasta este întrebarea multor persoane care accesează site-urile de matrimoniale.

Dacă înainte de anii 2000 întâlneam o persoană de sex opus în cadrul unei eveneniment, petreceri sau cu alte ocazii, acum tot mai multe persoane se cunosc prin intermediul internetului.

Fie că vorbim de site-uri de socializare sau de cele matrimoniale, principiul este același. Două persoane necunoscute ajung să converseze online, iar în funcție de compatibilitate, multe ajung să se și întâlnească. Nu puține sunt cazurile în care partenerii s-au cunoscut prin intermediul site-urilor de matrimoiale. În cazul în care îți dorești să vezi care sunt cele mai în vogă site-uri pentru a porni o relație, accesează perfect.is. Acesta poate fi numit motorul de căutare al site-urilor de matrimoniale, deoarece aici sunt indexate peste 50.000 de astfel de pagini. Astfel vei avea ocazia să cunoști persoane de sex opus din toate colțurile lumii. Nu contează locația, este importantă compatibilitatea dintre cei doi interlocutori.

Site-urile de matrimoniale nu sunt strict pentru relații amoroase, prin intermediul acestora se pot lega și prietenii de durată.

Online-ul a distrus romantismul?

Mulți psihologi consideră că o cufundare în relații online ne pot afecta pe termen lung relații umane. De aceea este bine să ieșim din lumea virtuală și să nu uităm să ne bucurăm de plăcerile vieții.

Misterul cunoașterii unei persoane noi dispare în cazul relațiilor online, deoarece primele informații le aflăm direct de pe profil, încă dinainte ca măcar să începem conversația. Același lucru se întâplă și în cazul unei întâlniri, majoritatea persoanelor fiind preocupate să găsească cât mai multe informații despre partener pe site-urile de socializare. Analiza unui profil ne poate furniza informații numeroase despre o persoană, asta deoarece majoritatea utilizatorilor aleg să distribuie tot mai multe date cu caracter personal: de la concedii la momente importante din viață (aniversări, tragedii, date despre locul de muncă etc).

Cazuri concrete pot fi văzute mai ales la persoanele tinere, care și atunci când ies în grup, uită să socializeze și preferă să lumea virtuală oferită de telefonul mobil. Pe lângă aceste cazuri, cu siguranță că ați văzut, nu o dată, persoane care vor să fotografieze mâncarea înainte să se atingă de ea sau care nu concep să nu dea check in cu fiecare ocazie ivită.

Folosirea excesivă a rețelelor de socializare poate distruge momente intime, de romantism. În loc să se bucure de clipa petrecută alături de persoana dragă, mulți aleg să distribuie o poză cu momentul pentru a împărtăși acțiunea și cu prietenii online.

Să nu uităm însă că multe cupluri petrec mai mult timp conversând online decât timpul fizic împreună. Rețele de comunicare trebuie doar să ne completeze viața amoroasă și nu să o domine.

Există însă și multe cazuri fericite, în care cei doi parteneri s-au cunoscut prin intermediul unui site de matrimoniale sau a unei rețele de socializare și au ajuns să se căsătorească. Acest fapt ne duce la o concluzie clară, potrivit căreia nu contează dacă două persoane s-au cunoscut online. Chiar și așa acestea pot ajunge să formeze un cuplu și o famlie fericită.

Despre site-urile de matrimoniale

Multe persoane au impresia că este o rușine să accesăm un site de matrimoniale, deoarece ne arătăm „disperarea” de a căuta o relație, iar asta ne poate face vulnerabili.

La fel ca și în cazul unui cont pe un site de socializare, la cele de matrimoniale poți alege ce fel de informații împărtășești cu restul utilizatorilor. Ba chiar este recomandat să nu divulgi date cu caracter personal nici în descrieri, dar nici în cadrul unor conversații cu utilizatori abia cunoscuți. Nu înseamnă că dacă aveți un cont pe un site de matrimoniale vă doriți neaparat o relație. Multe persoane accesează aceste site-uri doar pentru aventuri sau pentru a închega relații de prietenie, cu care să poată discuta liber. Din cauza lipsei de timp și a socializării extreme online, mulți oameni rămân fără prieteni în viața de zi cu zi. Pentru a putea conversa și cu alte persoane, în afara colegilor de muncă, acestea se refugiază pe site-urile de matrimoniale unde caută parteneri de discuții.

În concluzie, este bine să știi ceea ce îți dorești când accesezi un site de matrimoniale, astfel vei evita să fi contactat de persoane care își doresc alt tip de interacțiune/relație.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !