Romulus Bucur premiat pentru Cartea de Poezie a anului

De Eugen Rogojan
Romulus Bucur premiat pentru Cartea de Poezie a anului
Scriitorul Romulus Bucur a câștigat Premiul Cartea de Poezie a anului 2018. Alți doi scriitori arădeni nominalizați la un alt premiu literar.

Pe 7 ianuarie, juriul Galei Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2018 a anunţat public nominalizările pentru Gala Tânărului Scriitor 2018, precum şi acordarea Premiului Cartea de Poezie a anului 2018 volumului „Odeletă societății de consum” de Romulus Bucur, carte apărută la Editura Tracus Arte.

Născut la Arad în urmă cu aproape 63 de ani, Romulus Bucur a absolvit liceul la Arad și facultatea la București. A predat timp de zece ani la Liceul Industrial 1 din Arad, este redactor al revistei de cultură „Arca” de aproape trei decenii și din 1997 predă la Universitatea „Transilvania” din Brașov. Doctor în filologie, Romulus Bucur a debutat în „România Literară”, în 1978, apoi în volumul colectiv „Cinci”, în 1982. Primul volum de versuri care i-a purtat semnătura a fost „Greutatea cernelii pe hîrtie”, în 1984, acestuia urmându-i alte zece volume. De asemenea, a publicat și trei volume de critică și eseistică.

În ceea ce privește Gala Tinerilor scriitori, la Premiul Tânărul poet al anului 2018 au fost nominalizați Mâna Decu, Robert Daniel Elekes, Irina-Roxana Georgescu, Andrei Novac, Ioan Șerbu și Ioana Vintilă. La Premiul Tânărul prozator al anului 2018, nominalizați sunt Iulian Bocai, Alexandru Bordian, Andrei Dosa, Cosmin Leucuța și Andrei Mocuța, cei doi din urmă fiind arădeni.

Cosmin Leucuța, născut în 1986 la Arad, a publicat romane precum „Laptele negru al mamei” sau „Statele Unite ale lui Dumnezeu”, dar și o culegere de povestiri scurte, cu titlul „Numele altora”. A fost nominalizat pentru cartea „Hoodoo”, apărută la Editura Polirom.

Andrei Mocuța, născut în 1985 la Arad, a publicat volume precum „Povestiri din adânci tinereți”, „Porcilator”, „Nu există cuvinte magice” și „Literatura”. A fost nominalizat pentru cartea „Superman vs. Salinger”, apărută la Editura Paralela 45.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !