Roşul, regele Crăciunului

Reactualizat la:
Roşul, regele Crăciunului
Te-ai gândit deja la micile detalii necesare pentru a crea atmosfera de sărbătoare în căminul tău? Prima pe listă este faţa de masă. Ea reprezintă de fapt, piesa de rezistenţă care dă tonul pentru alegerea veselei, tacâmurilor şi a celorlalte obiecte care se vor regăsi pe masa de sărbătoare.

Culoarea dictată de Crăciun este roşu. Deci, poţi să optezi pentru o faţă de masă de această culoare, care te va introduce extrem de facil în atmosfera de sărbătoare. Conferă eleganţă mesei festive şi stinge intensitatea culorii prin alegerea unei vesele din porţelan alb.

Şi pentru că masa ta de Crăciun trebuie să fie veselă, optează pentru un model cu imprimeuri fine care să reprezinte frunzuliţe de vâsc sau crenguţe de brad. Aceeaşi notă de jovialitate trebuie păstrată şi în cazul şerveţelelor. Pentru a evita abundenţa de culoare, cele mai indicate sunt seveţelele din bumbac alb care au, de asemenea, motive asemănătoare cu cele existente pe farfurii.

Pentru a obţine un efect deosebit, plasează în centrul mesei festive un aranjament floral proaspăt din hortensii şi trandafiri roşii înconjuraţi de crenguţe de brad. Decorul poate fi întregit cu ajutorul unor lumânări roşii sau albe.

„Noroc şi sănătate!”

Nelipsite de la orice masă, fie ea festivă sau familială, paharele nu sunt doar recipientele din care bem, ci sunt în acelaşi timp importante elemente de decor. Şampania, oferită rece, se va savura în pahare foarte elegante, speciale. Şampania servită pentru toasturi sau la începutul unui eveniment, pentru a puncta festivitatea acestuia, va fi oferită în cupe cu picior înalt, cupă largă, semisferică sau conică, acestea umplându-se pe trei sferturi.

Cârnaţi bănăţeni

Pentru a prepara aceşti cârnaţi tradiţionali aveţi nevoie de 1,5 kg de carne de porc, 500 g slănină, 3-4 căţei de usturoi mari, 5 g boia de ardei dulce, 5 g coriandru, 500 ml supă de oase, sare, şi piper. Astfel, se taie în bucăţi carnea de porc şi slănina şi se dau prin maşina de tocat.

Se amestecă apoi cu usturoiul pisat, cu boiaua dulce, cu coriandru şi cu supă de oase. Se frământă bine compoziţia ca să se omogenizeze, se condimentează şi se umplu maţele de porc cu ea. Se lasă cârnaţii să se zvânte şi apoi se pun la afumat.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !