Rusia ameninţă cu retragerea din tratatul antinuclear

1Comentariu
Strategia secretarului american al Apărării de a amplasa facilităţi militare în zone extrem de importante a dat rezultatele dorite. Rusia şi-a exteriorizat mai repede decât furia cu privire la existenţa trupelor americane pe teritoriul României.

Astfel, ministrul Apărării de la Moscova a ieşit la rampă cu această declaraţie şocantă pe care am prezentat-o la prima mână şi care acum face vâlvă în presa internaţională.

Destul de prudent domnul Ivanov care spune că mai întâi vrea să vadă cât de mare va fi mobilizarea armată americană pe teritoriul României după care Rusia va lua măsurile pe care le consideră necesare.

Cert este că Moscova a găsit baza legală pentru a reacţiona aşa de dur la prezenţa soldaţilor americani în ţara noastră.

Declaraţia vine la numai câteva ore după ce guvernul de la Moscova a solicitat detalii în privinţa amplasării facilităţilor militare americane din România. Serghei Ivanov, care este şi vicepremier, a declarat că desfăşurarea americană intră sub incidenţa acestui tratat, semnat de multe ţări, dar ratificat numai de patru dintre acestea, inclusiv de Rusia.

“Tratatul este semnat de toată lumea, statele membre NATO, Rusia şi fostele republici sovietice, dar a fost ratificat de numai patru ţări, între care şi Rusia. În prezent Moscova respectă toate reglementările impuse de tratat, dar dacă vom observa că alte state nu-i acordă atenţie vom trage, desigur, concluziile necesare” , a spus Serghei Ivanov.

La rândul său, şeful Statului major general al armatei ruse, generalul de armată Iuri Baluevski, susţine că statele membre NATO refuză să ratifice acordul privind adaptarea Tratatului din cauza prezenţei militare americane pe continentul european, în apropiere de Rusia.

Pretextul prezentat de NATO este însă acela că Moscova nu şi-a îndeplinit obligaţiile asumate la summitul OSCE de la Istanbul, din 1999, privind Georgia şi Republica Moldova, a completat generalul.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor