S-a ales praful de bunele intentii

De Simion Todoca
S-a ales praful de bunele intentii
Încă mai cred că Victor Ponta şi Crin Antonescu au dorit cu adevărat să ducă ţara într-un tipar cât de cât normal, măcar apropiat de cel al ţărilor din Uniunea Europeană, iar pentru aceasta, cu eforturi greu de cuantificat, au pus pe picioare şi au ţinut pe linia de plutire USL. Şi unul şi celălalt au avut de rezistat în faţa propriilor colegi de partid, au avut de făcut faţă unor revolte interne, cauzate de mulţii nemulţumiţi că nu au ajuns la un ciolan cât mai plin de carne.

Până la un punct, au reuşit să fie intransigenţi, să-şi impună strategia, numai că, de la o vreme încoace, nici unul nici celălalt nu mai pot face acest lucru. Dimpotrivă, sunt semne tot mai clare că scaunele lor se clatină la modul serios, zgâlţâite de către „baronii” care nu acceptă să renunţe la privilegii, ameninţând cu noncombatul, ba chiar cu trecerea în tabăra adversarului, începând chiar cu alegerile europarlamentare şi cu cele prezidenţiale. Atât în PSD cât şi în PNL sunt destui indivizi care cred că partidul lor trebuie să-şi impună supremaţia în USL, fie şi prin ameninţarea cu ruperea ei.

Atât unii cât şi ceilalţi sunt convinşi că le-ar fi mult mai bine într-o nouă fomulă de guvernare, în care partidul lor să fie forţa principală, UDMR, PP-DD, PDL, PC, UNPR sau ce-o mai fi pe lângă, mulţumindu-se cu oscioare cu ceva zgârciuri pe ele. Nici pe unii nici pe ceilalţi nu-i interesează o guvernare în folosul naţiunii, ci una, oricât de scurtă ar fi ea, folosită pentru umplerea buzunarelor. Aceasta este situaţia cu care se confruntă Ponta şi Antonescu, iar dacă nu îşi calculează cu luciditate şi responsabilitate paşii, soarta le va fi pecetluită. Înclin să cred că mai degrabă se va alege praful şi pulberea de ei şi de intenţiile lor în caz că vor ceda presiunilor, înfricoşaţi de perspectiva debarcării, decât dacă vor tăia, de urgenţă, în carne vie, eliminându-i pe cei care aduc deservicii USL, împiedicând aplicarea unui program de guvernare coerent, benefic pentru ţară şi populaţie. Nu sunt naiv, să cred că Ponta şi Antonescu pun jertfa pentru ţară şi neam înaintea carierei proprii, dar dacă ei nu pricep că trebuie să ţină cont şi de una şi de alta, înseamnă că sunt lipsiţi de pragmatism.

„USL începe să semene cu un balaur cu două capete, fiecare dorind să-l extermine pe celălalt”

simion.todoca@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !