S-a dat startul finanțărilor nerambursabile

De Eugen Rogojan
S-a dat startul finanțărilor nerambursabile
Centrul Municipal de Cultură Arad a publicat calendarul primei sesiuni de finanțări nerambursabile pentru proiecte culturale, de tineret și sport.

Acum că bugetul Aradului a fost votat, Centrul Municipal de Cultură se distribuirea banilor pentru evenimente culturale, educative, recreative și sportive ce se vor desfășura în anul 2018. În această direcție, instituția aflată sub tutela Primăriei Municipiului Arad a publicat anunțurile de participare pentru domeniile Cultură, Tineret, Promovarea sportului de performanță și Sportul pentru toți.

Cultură

Conform documentației publicate de CMCA, la secțiunea Cultură se vor finanța proiecte ce vizează domenii precum arte vizuale, dans, muzică, teatru, patrimoniu cultural național, educație culturală (concursuri cu tematică culturală, tabere de creație, expoziții, târguri, seminarii, simpozioane, mese rotunde, dezbateri, conferințe, evenimente, întâlniri de lucru, ateliere de lucru, schimburi culturale internaționale, reprezentări internaționale etc.), activități muzeale, literatură, diversitate culturală și altele. Un atu vor avea proiectele ce au ca scop promovarea aportului adus de Arad la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Proiectele pentru ramura Cultură vor putea fi depuse până la data de 2 martie 2018, urmând ca rezultatele selecției de proiecte să fie publicate la mijlocul aceleiași luni.

Tineret

În cadrul acestei ramuri vor fi finanțate proiecte de tineret, învățământ și recreative ce se vor desfășura în 2018. Mai exact, eligibile spre finanțare vor fi proiectele precum stagii sau cursuri, concursuri, tabere, festivaluri, campanii, caravane, expoziții, târguri, manifestări sportive și turistice, cluburi de tineret, seminarii, simpozioane, dezbateri, centre de resurse, bănci de date, biblioteci electronice, pagini web etc. Data limită pentru depunerea proiectelor este aceeași ca și în cazul proiectelor culturale.

Sportul pentru toți

Vor putea depune proiecte în cadrul programului sportiv de utilitate publică Sportul pentru toți structurile sportive fără scop patrimonial, din municipiul Arad. Eligibile în conformitate cu documentația vor fi proiectele ce vizează încurajarea practicării activităților fizice și sportive, în mod continuu, de cât mai mulți cetățeni, atragerea și stimularea tuturor categoriilor de cetățeni înspre practicarea activităților fizice, dar și susținerea procesului de redresare a jocurilor sportive, în funcție de valoarea, tradiția și gradul de dezvoltare a fiecăruia, al nivel național și internațional. Și pentru această categorie de proiecte, data limită de depunere este de 2 martie 2018.

Sportul de performanță

Promovarea sportului de performanță este secțiunea ce vizează cluburile, asociațiile, structurile și unitățile de învățământ sportive. Sunt eligibile proiectele ce au ca obiective evidențierea contribuției semnificative și constante a sportului de performanță la reprezentarea și sporirea prestigiului Aradului pe plan național și internațional, susținerea activității de performanță la nivel de juniori, copii și seniori, dar și perfecționarea sistemelor de selecție, pregătire și competiționale pentru fiecare ramură sportivă. Data limită de depunere a proiectelor este aceeași – 2 martie 2018, ora 14.

Fără sume

La fel ca și în anii precedenți, nu se știe ce sume de bani vor fi puse la dispoziția celor care vor să depună proiecte spre finanțare. Așadar, acestora le va fi greu să se încadreze într-un buget inexistent. Documentația pentru cele patru direcții de finanțare este disponibilă pe site-ul instituției – cmcarad.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !