S-a dat undă verde la autostradă

8Comentarii
S-a dat undă verde la autostradă
ARAD – Hotărâre de Guvern pentru aprobarea amendamentului încheiat pentru autostrada care va traversa judeţul nostru.

Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Guvernului României s-a aflat şi un proiect de hotărâre care face referire la autostrada care va traversa judeţul nostru. Este vorba de „aprobarea amendamentului nr. 3 încheiat între Guvernul României, Banca Europeană de Investiţii şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, convenit prin scrisoarea semnată la Luxemburg la 06.08.2010 şi la Bucureşti la 16.08.2010, la Contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA pentru finanţarea Proiectului de construire a autostrăzii Arad-Timişoara-Lugoj, etapa I”.

Autostrada spre Timişoara are parte de veşti bune în ultimul timp. În urmă cu o lună, pe 19 octombrie, Comisia Europeană a aprobat alocarea a 124.399.671 euro pentru lucrările la autostrada Arad-Timişoara. Este vorba de contribuţia financiară din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru proiectul major „Construcţia autostrăzii Arad – Timişoara (inclusiv varianta de ocolire Arad)”.

Proiectul care s-a ales cu prima finanţare europeană are, potrivit lui Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor,  drept scop „proiectarea, supervizarea şi construcţia autostrăzii Arad-Timişoara, în lungime de 44,5 km, din care 12,25 km reprezintă lungimea variantei de ocolire Arad şi 32,25 km reprezintă lungimea autostrăzii care leagă cele două oraşe”.

Jumătate de la europeni

Tronsonul Arad-Timişoara costă, per total, 135,4 milioane euro, iar centura Aradului 119 milioane de euro, ceea ce înseamnă că Uniunea Europeană suportă mai mult decât jumătate din costul celor două tronsoane.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor