S-a votat: Retim rămâne în Arad!

De Andreea Pintea
22Comentarii
S-a votat: Retim rămâne în Arad!
Zi tensionată în cadrul ADI Deșeuri. Primarii din cele 25 de localități incluse în Zona 1 s-au întâlnit pentru a vota dacă vor rezilia sau nu contractul cu operatorul Retim.

Problemele gestionării serviciului de colectare a deșeurilor din municipiu i-au băgat în ședință pe primarii din cele 25 de localități incluse în Zona 1 a județului. Edilii s-au întrunit luni, 14 mai, în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitare Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor (ADI SIGD) pentru a dezbate dacă se impune sau nu rezilierea contractului cu operatorul de salubritate Retim.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, a solicitat reprezentanţilor primăriilor să expună problemele legate de modul în care sunt colectate deşeurile şi să voteze dacă vor să pornească procedurile pentru rezilierea contractului. În urma dezbaterilor, reprezentanţii primăriilor au votat pentru păstrarea contractului cu actualul operator.

Activitate îmbunătățită

„Există o nemulţumire justificată a arădenilor faţă de modul în care a pornit activitatea Retim, au existat deficienţe majore mai ales în municipiul Arad, dar şi în alte localităţi. ADI SIGD este o asociere a primăriilor din judeţul Arad, care a accesat un proiect european în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, cu scopul de a avea servicii de calitate şi un mediu curat. Era normal, în condiţiile dificultăţilor pe care le are operatorul Retim şi a nemulţumirilor exprimate de cetăţeni şi autorităţi, să îi întrebăm dacă doresc continuarea contractului. Primarii au spus că activitatea de colectare a deşeurilor s-a îmbunătăţit în ultimele zile şi avem semnale că s-a îmbunătăţit inclusiv în municipiul Arad. În aceste condiţii, primarii au decis continuarea contractului, dintre cei prezenţi a existat o singură abţinere, a primarului din Pâncota, care a invocat o situaţie locală legată de tarife. În urma discuţiei, a rezultat că mai sunt încă probleme de rezolvat, atât în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor, dotarea cu containere, cât şi în partea de contractare”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte CJA.

Pe de altă parte, Bîlcea a mai spus și că „autorităţile locale din Arad fac presiuni pentru continuarea îmbunătăţirii serviciilor Retim şi sunt deschise să sprijine activitatea operatorului. În perioada următoare, vom continua să urmărim activitatea Retim, în aşa fel încât să se achite de obligaţii conform contractului şi să răspundă exigenţelor arădenilor”.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor