S-au certat pe agenda culturală

Consiliul Judeţean Arad s-a întrunit, ieri, în şedinţă extraordinară, pentru a dezbate 16 puncte înscrise pe ordinea de zi. Neaşteptat, cel mai „fierbinte“ punct a fost cel privitor la aprobarea agendei culturale a judeţului Arad pe anul 2006.

Deşi părea un subiect care va trece uşor prin votul consilierilor, lucrurile nu au stat chiar aşa, împărţirea celor patru miliarde de lei generând nenumărate discuţii.

Un prim diferend s-a creat pe marginea festivalului de muzică uşoară de la Sebiş, unde s-au solicitat 300 de milioane de lei, dar s-au alocat doar 20 de milioane.

Unii consilieri au susţinut alocarea întregii sume, alţii au susţinut faptul că 150 de milioane de lei ar fi suficient, în timp ce consilierul Aniela Fâciu a fost de părere că „domnul primar se va descurca“.

Acest punct de vedere a fost împărtăşit şi de consilierul Eugen Vancu, care a declarat că „acest festival se autofinanţează, iar anul trecut au fost doar vreo 2.000 de oameni“. În cele din urmă, s-a decis să se aloce doar 20 de milioane de lei, cu promisiunea preşedintelui Matula şi a vicepreşedintelui Buza că se vor căuta soluţii pentru a se suplimenta această sumă.

Tot la capitolul „agenda culturală“, consilierul Attila Duka i-a atacat pe vicepreşedintele Buza şi directorul Centrului cultural judeţean Marius Lazurcă, susţinând că „nu-şi fac datoria“. Duka a mai contestat faptul că agenda culturală a fost tipărită înainte de a se vota în CJA şi a solicitat ca în această agendă să se introducă şi manifestările legate de Revoluţia din Decembrie 1989. Lucru aprobat în unanimitate de consilieri, urmând să se stabilească şi suma cu care vor fi finanţate aceste manifestări.

Tot în cadrul şedinţei de ieri, Aeroportul Arad, Compania de Transport Public şi Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă şi-au prezentat raportul de activitate. De asemenea, s-a aprobat situaţia veniturilor şi cheltuielilor evidenţiate în afara bugetului local pe anul 2006, modificarea organigramei şi a statului de funcţii pentru aparatul propriu al CJA şi s-au avizat favorabil propunerile de restructurare şi reorganizare a secţiilor Spitalului Judeţean.

Cosmin Mihuţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !