S-au deschis Zilele Academice Arădene

De Eugen Rogojan
Conferința de lansare a evenimentului foto:E.R.
Conferința de lansare a evenimentului foto:E.R.
Ediția cu numărul 28 a Zilelor Academice Arădene au debutat miercuri, 23 mai, la Muzeul Memorial „Vasile Goldiș”.

Evenimentul, organizat de Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Arad, se desfășoară în perioada 23-25 mai, reunind la Arad personalități universitare de la șapte universități din țară, dar și numeroși oaspeți din străinătate. Printre invitații de peste hotare se regăsesc reprezentanți ai unor universități din Ungaria, Serbia, Germania, Ucraina, Rusia și chiar din Statele Unite ale Americii. Lansarea ediției a XXVIII-a a Zilelor Academice Arădene a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă la care au luat parte o serie de profesori universitari din cadrul universității arădene, în frunte cu prof.univ.dr. Aurel Ardelean, președinte al UVVG.
Sute de lucrări

În programul celor trei zile de manifestații vor avea loc Te Deum-uri, depuneri de coroane, ateliere, conferințe, dar și simpozioane cu participare internațională. În total, aproape 500 de lucrări au fost înscrise în cadrul simpozioanelor, acestea fiind împărțite în 14 secțiuni pentru cadre didactice, respectiv 12 secțiuni pentru studenți. „Aceste simpozioane din cadrul Zilelor Academice Arădene reprezintă un prilej bun de a lansa cercetarea științifică în rândul studenţilor”, spune prof.univ.dr. Aurel Ardelean, președinte al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Vizită la Macea

Tot în cadrul Zilelor Academice Arădene va avea loc și o deplasare a invitaților la Grădina Botanică Academică de la Macea. În finalul evenimentelor va avea loc, la Baza Sportivă „Constructorul”, o serie de întreceri sportive, dedicate studenților și profesorilor invitați, întreceri de cross, volei pe plajă și minifotbal. Tot acolo va avea loc vineri, 25 mai, de la ora 16, ceremonia de premiere a competițiilor sportive.

Dedicat Centenarului

Zilele Academice Arădene, aflate anul acesta la ediția cu numărul 28, „au reprezentat primul eveniment de mare anvergură organizat de UVVG și ne bucură nespus faptul că sunt incluse în manifestările oficiale ale Ministerului Educației Naționale, dedicate Centenarului Marii Uniri”, după cum spune prof.univ.dr. Aurel Ardelean. Evenimentul este organizat de Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad,cu sprijinul Consiliului Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !