Săgeata Verde aşteaptă unda… verde

De Diana Dutu
11Comentarii
Săgeata Verde aşteaptă unda… verde
Consiliul Judeţean caută resurse pentru (re)punerea în circulaţie şi valorificarea trenului electric din Podgorie.

Imediat după Cetatea Aradului, Săgeata Verde reprezintă un important punct de atracţie turistică pentru judeţul nostru. Din păcate, nevalorificat. „Este o presiune publică mare pentru repunerea în funcțiune a Săgeții Verzi. Și eu îmi doresc să o văd pe linie și le cer celor de la Compania de Transport Public să facă toate demersurile pentru asta! Am fost informat că avem trei vagoane reabilitate, dar starea lor tehnică lasă de dorit. Vom merge la Ghioroc cu conducerea Companiei de Transport Public, căutăm o rezolvare, nu scuze” – punctează președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

La toate întâlnirile organizate de CJ pe strategia de dezvoltare turistică a județului, Săgeata Verde a fost indicată ca principalul element care sporește gradul de atracție a județului. În cadrul uneia dintre dezbateri, primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a solicitat repunerea în funcțiune, după un orar regulat, a Săgeții Verzi, pentru relansarea turismului pe Drumul Vinului, în Podgoria Aradului. „Despre Drumul Vinului, fără Săgeata Verde, nu are rost să discutăm. Există șase osii, există câteva garnituri în stare bună, să le recondiționăm și să le introducem în circuitul turistic! În Podgorie trebuie ajuns cu acest tren! Unul dintre primele trenuri electrice din Europa și al optulea din lume a fost Arad-Ghioroc” – spune primarul Corneliu Popi-Morodan.

Impedimente

Sunt şanse ca Săgeata Verde să intre în circuitul turistic? În răspunsul autorităţilor la această întrebare sunt enumerate câteva impedimente. Primul dintre acestea îl reprezintă faptul că ultima reabilitare a Săgeții Verzi s-a realizat în anul 1995, de aceea vagoanele prezintă riscuri majore – și de defecțiune și pentru siguranța traficului. O altă problemă o reprezintă calea de rulare inadecvată pentru Săgeata Verde, neîntabulată, iar pentru o investiție este necesară reglementarea regimului ei juridic.

Consiliul Județean solicită Companiei de Transport Public o estimare de preț în vederea aducerii în condiții optime a Săgeții Verzi.

Şi muzeu

Conducerea CTP a depus la Consiliul Județean un memoriu tehnic referitor la Muzeul Tramvaiului de la Ghioroc, pentru ca și acest obiectiv să fie inclus printre atracțiile de pe Drumul Vinului. Necesarul intră în analiza corpului de specialiști al Consiliului Județean.

drezina-de-lucru sv1 sv2 sv3 sv411Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor