Şah-mat la un judecător din Arad!

De Ioana Costas
14Comentarii
Şah-mat la un judecător din Arad!
© De la Arad, judecător la Gurahonț
Florentin Vlad, unul dintre cei mai cunoscuți judecători din Arad, „mutat” de la Tribunal la Judecătoria Gurahonț.

Judecătorul Florentin Vlad a fost delegat în funcția de președinte al Judecătoriei Gurahonț, confirmarea oficială fiind publicată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii. Magistratul a lăsat funcția de șef Secție Penală din cadrul Tribunalului Arad – pe care o ocupa din anul 2010, conform portal.just.ro – pe cea de președinte al Judecătoriei Gurahonț. Funcția de președinte al Judecătoriei Gurahonț este vacantă din vara anului 2016, iar la concursul pentru ocuparea funcției a fost înregistrată o singură candidatură care a fost retrasă ulterior, astfel că s-a decis delegarea magistratului Florentin Vlad pe această funcție. Propunerea privind delegarea judecătorului arădean în funcția de președinte la Judecătoria Gurahonț a fost înaintată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care a avizat-o favorabil. Magistratul a fost delegat pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 1 iunie 2017 la conducerea Judecătoriei Gurahonț.

Decizia CSM

„Conducerea Curții de Apel Timișoara a înaintat Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea privind delegarea în funcția de președinte al Judecătoriei Gurahonț a domnului Vlad Florentin, judecător la Tribunalul Arad. Analizând propunerea formulată, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii reține următoarele: din evidențele Direcției resurse umane și organizare a CSM rezultă că funcția de președinte al Judecătoriei Gurahonț este vacantă de la data de 15.07.2016, iar la concursul pentru ocuparea funcțiilor vacanțe de conducere, organizat în perioada 24 martie 2017 – 28 iunie 2017, a fost înregistrată o singură candidatură care a fost retrasă ulterior. Prin decizia președintelui Curții de Apel Timișoara, domnul judecător Vlad a fost delegat de la Tribunalul Arad la Judecătoria Gurahonț, pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 1 iunie 2017. Urmare a acestei situații se reține că propunerea de delegare a domnului judecător Vlad Florentin în funcția de președinte al Judecătoriei Gurahonț este formulată de președintele Tribunalului Arad, fiind susținută de președintele Curții de Apel Timișoara și avizată favorabil de Colegiul de conducere al Tribunalului Arad”, se arată în hotărârea CSM din data de 25 mai 2017.

Judecătorul și polițiștii de frontieră

Numele judecătorului a fost legat recent de dosarul polițiștilor de frontieră instrumentat de către Direcția Națională Anticorupție Timișoara în primăvara acestui an. În acest dosar s-a decis trimiterea rechizitoriului înapoi la DNA Timișoara spre refacere după ce s-a hotărât ca probele să fie anulate deoarece ar fi fost obținute în mod nelegal. Decizia luată de Tribunalul Arad în acest caz a fost întoarsă de către judecătorii Curții de Apel Timișoara care au decis desființarea celor hotărâte de instanța arădeană, trimițând cauza pe rol, spre judecare. Nu putem spune cu certitudine că delegarea judecătorului s-a produs din această cauză, însă este cel puțin curios că s-a decis ca șeful Secției Penale din cadrul Tribunalului Arad să fie trimis tocmai la Gurahonț pentru a soluționa cauze.

De la Tribunal la Gurahonț

Potrivit portal.just.ro, judecătorul Florentin Vlad a absolvit Universitatea „Nicolae Titulescu” Craiova, Facultatea de Drept în 1994. În anul 1996 și-a început activitatea ca judecător la Judecătoria Arad. Din anul 2006 este președinte al Judecătoriei Arad. În anul 2010 a promovat examenul în funcția de judecător la Tribunalul Arad, în același an devenind șef al Secției Penale, până în momentul în care s-a decis delegarea sa la Judecătoria Gurahonț.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor