Șahul deschide „balul” întrecerilor școlare

De Dan Lazar
Șahul deschide „balul” întrecerilor școlare
Profesorul Paul Barta, inspector de Educație Fizică și Sport în cadrul IȘJ Arad, ne-a comunicat „tabloul” celor nouă faze regionale pe care Aradul le va găzdui, în perioada următoare, în Olimpiada Gimnaziilor (OG) și Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ).

„Balul” va fi deschis de sportul minții, Lic. Teh. de Electronică și Automatizări „Caius Iacob” (fostul CFR) fiind locația unde se vor întâlni, joi, 19 aprilie, reprezentantele județelor: Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Arad în Olimpiada Gimnaziilor la șah pe echipe mixte, responsabil de bunul mers al competiției fiind prof. Cosma Mitică (Palatul Copiilor Arad).

Tot la finele acestei săptămâni, vineri, 20 aprilie, se desfășoară „zonele” la oină masculin – liceu (gazdă Liceul „Ioan Budeanu” Gurahonț), la tetratlon pe echipe mixte – OG și la pentatlon pe echipe, feminin și masculin – ONSȘ liceu (ambele pe arena „Gloria”).

Cele mai bune patru echipe mixte de tenis de masă din vestul țării se întâlnesc, în 24 aprilie, la Complexul „Emil Prokopecz”, în OG, șase județe (Alba și Mehedinți în plus față de cele menționate mai sus) își trimit emisare la „zona” ONSȘ fotbal băieți – ciclul primar (25 aprilie), fetele din gimnaziu se duelează în sportul rege în 26 aprilie – ambele competiții la sala Șc. Gim. „Avram Iancu” (Gen. 18) -, iar în 27 aprilie, la Gurahonț, se dispută faza regională la oină masculin – OG.

În fine, în 4 mai, sala LPS este locul de întâlnire a campioanelor din vest la baschet feminin – ciclul gimnazial, inclusiv cea a liceului gazdă.
Echipele ce se vor clasa pe primul loc în cele 9 „zone” obțin calificarea la fazele naționale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !