Sala pe placul boschetarilor

De JA – V.G.
Reactualizat la:
1Comentariu
Sala pe placul boschetarilor
ARAD. La Bazinul Acoperit din Arad sunt imagini parcă desprinse dintr-un ghetou nu din centrul orașului.

Imagini incredibile parcă transpuse dintr-un film de Kusturica, pot fi văzute în plin centrul orașului unde boschetarii au pus stăpânire la propriu pe una din scările laterale a Bazinului de Înot Acoperit „Delfinul” din Arad dar și pe parcul din zona clădirii. Urmare a unor reclamații primite de la locuitorii din zona mai sus amintită, am vizitat și noi zona cu pricina, imaginile vorbesc de la sine. În partea laterală a sălii, cea dinspre Calea Iuliu Maniu, sub scările care duc în clădire ești întâmpinat de un miros pestilențial și de o mizerie de nedescris. Florina B., care locuiește în zonă ne spune că „în fiecare seară boschetarii se strâng aici și chiar dorm, dovadă hainele și salteaua. Pe lângă mizerie și miros aceștia mai fac și gălăgie”. Oare chiar nu se poate face nimic, continuă arădeanca, totuși suntem în centrul orașului.

Boschetarii în parc

În acest moment bazinul „Delfinul” este închis până pe data de 25 ianuarie, iar cei care au sub administrație această locație, adică Direcția Județeană de Sport și Tineret Arad se află în concediu, astfel că nu avem momentan o pozițe oficială. Mai mult de atât un alt arădean care locuiește chiar în blocul din spatele bazinului, Sorin D., ne spune că această locație a devenit o zonă preferată de ceva vreme de boschetari care „au pus stăpânire pe parc și își fac veacul în parcul din Piața Sporturilor. În partea bazinului acoperit dinspre fântâna arteziană stau seara pe cartoane și fac mizerie și gălăgie. Desigur platformele de gunoi existente în această zonă sunt totdeauna răvășite de acești boschetari. Eu sunt stupefiat că autoritățile nu au observat mizeria și boschetarii care s-au instalat aici. Poate Poliția Locală va rezolva până la urmă problema noastră”, încheie arădeanul.

Au fost depistați

Contactați telefonic, reprezentanții Poliției Locale Arad s-au autosesizat și au trimis imediat un echipaj la locul indicat. Drept urmare, boschetarii care și-au făcut casă lângă Bazinul de Înot Acoperit nu ar trebui să mai fie văzuți. „Am luat la cunoștință problema semnalată , astfel că un echipaj s-a deplasat la fața locului pentru a lua măsurile care se impun în această situație. Rugăm pe această cale cetățenii Aradului să semnaleze prezența constantă a persoanelor fără adăpost în perimetrele traversate de magistralele cu agent termic, sau în alte zone, pentru a interveni de îndată”, a declarat Nicoleta Belean, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Arad. Numărul de telefon la care arădenii pot suna pentru sesizări este 0257 – 939.

 

 Atitudine și responsabilitate

Desigur acest fenomen nu va dispărea peste noapte, însă el poate fi prevenit de la primele semne. Pentru aceasta e nevoie de atitudine și responsabilitate din partea tuturor celor implicați. Vom urmări îndeaproape acest subiect pentru a ne asigura că boschetarii nu se vor întoarce.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor