Salarii de peste 1 milion!

De Andreea Pintea
Cheltuielile cu personalul în cadrul Direcţiei Agricole au depăşit 1 milion de lei FOTO: FAN
Cheltuielile cu personalul în cadrul Direcţiei Agricole au depăşit 1 milion de lei FOTO: FAN
Cheltuielile de personal au ajuns la peste 1 milion de lei în cadrul Direcţiei Agricole.

ARAD. Cheltuielile cu personalul depăşesc 1 milion de lei în cazul celor de la Direcţia Agricolă şi pentru Dezvoltare Rurală Arad. Situaţia financiar-contabilă făcută publică de către conducerea DADR Arad confirmă ceea ce se ştie despre cele mai multe instituţii deconcentrate: cheltuielile cu personalul secătuiesc bugetul.

Plăţi efectuate

„În anul 2012, la Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Arad, toate plăţile s-au făcut pe baza deschiderilor de credite bugetare sau a disponibilităţilor din conturi”, explică directorul interimar Monica Nadiu în raportul contabil. Practic, DADR a plătit 1.060.346 lei pentru cheltuielile de personal, aceasta fiind cea mai mare sumă plătită de la buget pentru diverse cheltuieli. Făcând o medie, cei 30 de angajaţi de la Direcţia Agricolă au încasat lunar aproximativ 2.945 de lei! Pe de altă parte, DADR Arad a mai scos bani din buget şi pentru plata de bunuri şi servicii – 265.946 lei şi cheltuieli de capital – 250.429 lei. De precizat ar fi faptul că dacă în cazul cheltuielilor de personal Direcţia nu face prea multe precizări, spunând doar că din suma bugetată iniţial a existat o rămăşiţă de 49 de lei care a fost virată statului, în ceea ce priveşte bunurile şi serviciile cheltuielile sunt defalcate. Printre cheltuielile care au dus la cei 265 mii lei plătiţi în această direcţie, se numără şi deplasările interne – 8.934 lei, bunuri de natura obiectelor de inventar – 1.455 lei. O sumă ceva mai mică a fost alocată cărţilor şi publicaţiilor – 731 lei.

Subvenţii pe secetă

La capitolul subvenţii achitate, cel aproape 1 milion de euro a mers cu precădere la fermierii ce au solicitat ajutor de secetă. 32.486 hectare au fost despăgubite cu câte 100 de lei. Alte ajutoare au mai ajuns în sectorul flori şi legume protejate – 209 mii lei, iar sentinţele judecătoreşti au primit şi ele 302 mii lei din buget.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !