Salariul minim pe economie, mai mare de la 1 mai

De Diana Dutu
13Comentarii
Salariul minim pe economie, mai mare de la 1 mai
Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad anunţă că salariul minim brut garantat în plată este de 1.250 lei lunar.

Începând de la 1 mai 2016, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră. Salariul minim brut garantat în plată este stabilit prin Hotărârea de Guvern1017/2015 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

“În consecinţă, angajatorii trebuie să înregistreze modificarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în registrul general de evidenţă a salariaţilor şi să-l transmită Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, cu respectarea prevederilor legale în vigoare” – spune Ecaterina Isac, inspector şef al ITM Arad.

Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul minim de 1.250 de lei constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, de către inspectorii de muncă, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracţiune.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor