Samuel Caba propune înfiinţarea Muzeului Marii Uniri, la Arad

De Simion Todoca
4Comentarii
Samuel Caba propune înfiinţarea Muzeului Marii Uniri, la Arad
© Samuel Caba Foto: JA
Preşedintele Asociaţiei pentru Reformă Civică şi Democraţie, Samuel Caba, felicită administraţia din Ghioroc pentru reuşita pe linie de turism, dar trage un semnal de alarmă privind situaţia la modul general.

„S-a încheiat sezonul estival și în ceea ce prevește zona de turism se fac bilanțuri. Un caz fericit în Arad îl reprezintă zona de agrement de la Ghioroc unde, după datele prezentate de administrația locală, în acest sezon estival, au venit la Lacul Ghioroc pentru soare, plajă și agrement cca 70.000 turiști, ceea ce reprezintă (pentru început) un frumos succes, motiv pentru care Asociația pentru Reformă Civică și Democrație apreciază și felicită pe cei ce au lansat acest frumos proiect turistic și sperăm ca în anii ce urmează, aici la Ghioroc, să se dezvolte o frumoasă “stațiune turistică” având în vedere potențialul de care dispune localitatea.

Mai puțin fericită însă este situația pe zona de turism, în ansamblul ei certificat și de raportul I.N.S. pentru județul Arad pe luna august 2017 care, în raport cu luna august 2016, arată o scădere în turism cu 10% pe numărul de turiști și cu 15% la numărul de înnoptări în locațiile turistice ale județului, ceea ce nu dă o notă pozitivă. În acest context, Asociația pentru Reformă Civică și Democrație sugerează factorilor decidenți ai administrației din Arad să înțeleagă faptul că Aradul poate deveni atractiv pe zona de tursim doar în măsura în care vom spori zestrea de obiective turistice”, spune Samuel caba, care vine şi cu o sugesti: „Având în vedere apropierea serbării Centenarului Marii Uniri, Asociația pentru Reformă Civică și Democrație propune înființarea la Arad a Muzeului Marii Uniri de la 1918 obiectiv ce, în opinia noastră, ar promova Aradul ca și „Capitală” a Marii Uniri și ar dinamiza turismul arădean”.

Taguri:


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor