Sântana „arde” la foc mocnit

4Comentarii
Viorel Enache
Viorel Enache
SANTANA – Datorită unei contestaţii, salubrizarea localităţii, devenită oraş, se face deocamdată cu… chibritul.

Organizată în urmă cu aproape patru luni, licitaţia pentru desemnarea firmei care să salubrizeze oraşul Sântana, este deocamdată fără rezultat. Spunem deocamdată, deoarece, datorită unei contestaţii depuse de unul dintre participanţii la licitaţie (este vorba despre firma ASA), societatea câştigătoare, G&E Invest 2003 SRL Bucureşti, nu poate să-şi intre în atribuţii la Sântana.

Şapte firme la licitaţie

Trebuie să spunem din capul locului că am pornit, în încercarea noastră de a afla care este situaţia cu serviciul de salubrizare al Sântanei, de la o informaţie interesantă. Şi anume aceea că, în localitatea amintită, la concurenţă cu firme cu renume în Arad, în ceea ce priveşte serviciile de curăţenie (referindu-ne la Polaris şi ASA), au câştigat licitaţia nişte bucureşteni, în spatele cărora s-ar afla nimeni alţii decât celebra Elena Udrea şi soţul dânsei Dorin Cocoş. Despre asta, primarul Sântanei, Viorel Enache, nu ne-a spus nimic. Din punctul său de vedere, totul e în regulă. „Am organizat licitaţie după ce, timp de luni bune, am tot întocmit documente. A câştigat firma care a oferit cel mai mic preţ, adică cea din Bucureşti. Aceasta mai lucrează şi în alte localităţi din judeţ, cum ar fi Nădlac, Pecica şi altele. La concurenţă, la licitaţie, au fost şapte firme. Preţul oferit de câştigători a fost cu mult mai mic în comparaţie cu al celorlalţi. Însă, din păcate, de aproape patru luni aceştia nu pot să lucreze”, ne-a spus Viorel Enache.

Luna aceasta se soluţionează

În continuare, edilul Sântanei ne-a explicat că imediat după licitaţie, una dintre firmele care au pierdut a depus o contestaţie, susţinând că firma câştigătoare nu deţine un număr suficient de utilaje pentru a salubriza şi Sântana şi, deci, n-ar fi trebuit să câştige. „Pentru noi, cel mai important aspect a fost preţul şi, în consecinţă, au fost declaraţi câştigători cei din Bucureşti. Celelalte aspecte, invocate de contestatari, au fost sub cel referitor la preţ”, a explicat primarul. În acelaşi timp, Viorel Enache susţine că, la Bucureşti, comisia de soluţionare a contestaţiilor va soluţiona şi problema de la Sântana în această lună, astfel încât să se încheie cu incertitudinile, iar în oraş să se facă curăţenie.

Curăţenie operativă

Când l-am întrebat pe domnul Enache cum se realizează, la această oră, salubrizarea oraşului, am primit următorul răspuns: „Cum putem. Noi strângem gunoiul cu remorcile, dar n-avem dotările necesare să facem acest lucru aşa cum trebuie”. Şi, într-adevăr, pe drumul de întoarcere de la Sântana spre Arad, „păstorit” de primarul Enache, nişte oameni de bine, în loc să cureţe marginea şoselei, strângând gunoiul cu remorcile, au găsit de cuviinţă să procedeze altfel. Mai operativ, cu chibritul! Au dat foc la tot ce se găsea pe marginea drumului, de nu vedeau şoferii la doi paşi distanţă.

 

***

Despre firma câştigătoare a licitaţiei, după verificările pe care le-am făcut, putem spune că, aparent, n-are nici o legătură cu Elena Udrea sau cu soţul acesteia. Administratorul ei e o persoană juridică, adică o altă firmă, administrată de un anumit Ioan Gheorghe. Adică, nimeni altul decât cel care se ocupa, până nu demult, cu dezinfecţia din unele vămi arădene.

A.O.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor