Şantiere și asfaltări electorale

Reactualizat la:
8Comentarii
Şantiere și asfaltări electorale
© Ciprian Luca
Președintele asociației „Vatra arădeană”, Ciprian Luca, atrage atenția asupra transformării Aradului într-un şantier electoral.

Lucrările care sunt efectuate în această perioadă la scară mare sunt de proastă calitate și pun la grea încercare răbdarea locuitorilor Aradului, spune Ciprian Luca: „Asistăm la un adevărat elan de a demonstra arădenilor cât de eficientă și profesionistă este administrația locală care reușește acum, înaintea alegerilor, să rezolve problemele din Arad asfaltând și montând borduri la scară mare. Arădenii trebuie să-și pună întrebarea de ce a fost nevoie ca ei să fie lăsați să sufere ani de zile, având parte de străzi sparte, gropi și lucrări efectuate de mântuială pentru ca acum să se încerce repararea străzilor în ultimul moment înainte de alegerile din 5 iunie. O administrație eficientă ar fi asigurat constanță și profesionalism în abordarea problemelor, dar ar fi pus în operă și lucrări durabile, de calitate. Situația în Aradul de azi este cu totul alta: străzi asfaltate de mântuială sunt din nou pline de gropi. Este cazul străzii Poetului, de exemplu, asfaltată toamna trecută pe ploaie, care acum cedează în multe locuri, are un aspect neterminat și necesită lucrări de reparare a noilor gropi apărute pe carosabil. Pe splaiul Titulescu, unde nu de mult s-a lucrat pe scară mare la carosabil, se lucrează acum din nou pentru că lucrarea nu a fost bine efectuată. Bulevardul Decebal, în plin centrul Aradului, este „abonat” la spargeri, șantiere și alte lucrări care se succed una după alta pentru că nu a existat o coerență între diferite firme de utilități atunci când au fost programate asfaltări și ce s-a asfaltat azi s-a spart mâiine pentru a se reasfalta și distruge din nou. Și situația se repetă pe tot mai multe artere rutiere din Arad”.

Există soluții pentru străzi

Candidat independent la Primăria Aradului, susținut de Alianța pentru Arad formată din PRU și UCDR și de PSRO, Ciprian Luca are soluții pentru ca administrația să nu mai facă asfaltări electorale, din patru în patru ani, neglijând în rest aspectul Aradului. „Asfaltările și borduriadele electorale au menirea de a arunca praf în ochii alegătorilor, pe de o parte și de a mulțumi clientela politică, pe de alta. Soluția este o analiză a stării străzilor Aradului, cu stabilirea de liste de priorități, cu termene clare și supravegherea calității lucrărilor, pentru o rezolvare de durată a problemelor și nu doar pentru a câștiga capital electoral înainte de alegeri. Arădenii care acum se bucură că, aparent, chinul lor de ani de zile a luat sfârșit și că Primăria și-a adus în fine aminte de ei trebuie să ia seama că bucuria lor, la acest mod de abordare a problemelor, va fi de scurtă durată. Și mai trebuie să observe că aceia care acum se grăbesc să le asfalteze strada sunt cei care i-au chinuit ani de zile. Există fonduri pentru reparații planificate la timpul lor, dacă ele sunt bine chivernisite. Iar soluția este utilizarea de fonduri atrase, inclusiv prin finanțări europene, nu de a accesa noi credite care împovărează de fapt tot buzunarele arădenilor, cei care suferă din cauza proastei administrări a orașului”, a declarat Ciprian Luca.
„Banii arădenilor sunt cheltuiţi în scopul de a li se arunca din nou în ochi un praf electoral, la propriu şi la figurat” Ciprian Luca8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor