Santierul Salii Polivalente intra in conservare

FOTO adevarul.ro
FOTO adevarul.ro
Şantierul Sălii Polivalente va intra în conservare numai după finalizarea expertizei tehnice, care va avea loc la finalul lunii noiembrie, a anunţat, miercuri, primarul Emil Boc.

„Lucările pentru conservarea şantierului Sălii Polivalente nu au început încă. În acest moment se lucrează la expertiza tehnică, iar ulterior se va şti exact ce lucrări sunt necesare pentru conservarea şantierului”, a precizat primarul.

Potrivit lui Boc, lucrările ar trebui să fie realizate tot de CON-A, cei care au executat şi lucrările pentru Sala Polivalentă, oprite când au depăşit stadiul de 60%.

În ceea ce priveşte rezilierea contractului cu CON-A Sibiu, primarul a declarat astăzi că se află în stadiul final.

Licitaţia privind construirea Sălii a fost câştigată în urmă cu doi ani de către consorţiul condus de firma sibiană CON A, cu suma de 50,9 milioane lei. Instanţa de fond, Tribunalul Cluj, a anulat licitaţia în martie 2012, la solicitarea consorţiului condus de firma clujeană ACI, care participase la licitaţie şi ceruse 91,8 milioane lei pentru ridicarea Sălii.

Lucrările la Sala Polivalentă au fost oprite în luna martie

Lucrările la Sala Polivalentă au fost blocate în luna martie a acestui an, când Tribunalul Cluj a cerut municipalităţii să reanalizeze ofertele depuse la licitaţie pentru execuţia lucrărilor, după ce ACI Cluj a pierdut licitaţia. Iniţial, societatea ACI a depus o plângere în instanţă solicitând anularea adresei de comunicare a raportului procedurii, care a fost respinsă de către Tribunalul Cluj ca inadmisibilă. Ulterior, firma ACI a contestat rezultatul licitaţiei pentru construirea sălii polivalente de lângă Cluj. Compania a contestat preţul de 50,9 milioane de lei propus de firma CON-A Sibiu, arătând că, în realitate investiţia ar fi mult mai mare. Tribunalul Cluj a dat câştig de cauză firmei ACI şi a anulat licitaţia desfăşurată în 2010. Aceasta în condiţiile în care mai mult de 65% din lucrările la Sala Polivalentă erau finalizate.

Trei oferte, un singur câştigător

Primăria municipiului Cluj-Napoca a desemnat în luna noiembrie 2010 câştigătorul contractului de proiectare şi execuţie pentru obiectivul de investiţii “Sală Multifuncţională de Sport, Aleea Stadion, f.n., Municipiul Cluj-Napoca”. Societatea desemnată câştigătoare este CON – A cu oferta de 50.926.063,83 lei fără TVA şi 36 luni calendaristice termen de execuţie. Criteriul de atribuire a fost, conform OUG 34/2006, preţul cel mai scăzut. Licitaţia a avut loc în 19 noiembrie, pe portalul electronic de achiziţii, www.e-licitatie.ro publice. Ofertele depuse în termen au fost:

1. CON – A – 50.926.063,83 lei fără TVA – 36 luni calendaristice

2. DAFORA – 88.273.678,21 lei fără TVA – 36 luni calendaristice

3. ACI – 91.874.820 lei fără TVA – 36 luni calendaristice

Contractul de execuţie a lucrărilor la Polivalentă a fost miza care a dus la această situaţie şi la aceste acţiuni în instanţă. În 2010 a avut loc licitaţia pentru acest contract, câştigată de asocierea condusă de Con-A Sibiu cea care a oferit preţul cel mai mic şi anume 50,9 milioane de lei. Sibienii au concurat cu firmele Dafora şi ACI Cluj care au cerut 88,3 milione de lei, respectiv 91,9 milioane de lei. Primăria a atribuit contractul în funcţie de preţul cel mai scăzut, dar ACI Cluj a contestat decizia municipalităţii, ajungând în instanţă. Tribunalul Cluj a decis în martie anul acesta să anuleze procedura de atribuire a contractului şi reanalizarea ofertelor pe motiv că oferta financiară câştigătoare era prea mică pentru realizarea unei construcţii aşa cum s-a cerut în caietul de sarcini. În urma acestei hotărâri s-au suspendat lucrările de execuţie, deşi sala era ridicată în proporţie de aproape 65%.

Date despre proiect

Regimul de înălţime va fi de 1S+P+3E. Sala va avea 7070 de locuri cu anexele sportive şi tehnice aferente, cu dotări complementare de alimentaţie publică, spaţii comerciale închiriabile şi un parking pe un nivel pentru minimum 446 de maşini. Sala va fi construită la standarde internaţionale, cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea sălii la standarde naţionale şi internaţionale. Proiectarea şi execuţia se va face astfel încât sala să fie omologabilă la mai multe ramuri sportive: baschet, volei, handbal, dar şi gimnastica, box, judo, karate.

Unde este ridicată construcţia

Terenul unde este ridicată construcţia este situat în afara zonei istorice protejate a oraşului, la vest de aceasta, pe cursul râului Someş în amonte faţă de centrul oraşului şi este învecinat la Nord de Splaiul Independenţei, la vest de strada Uzinei Electrice, la sud de Aleea Parcului, la Est de terenul Consiliului Judeţean pe care este amplasat stadionul Cluj Arena.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !