Săptămâna Ariilor Protejate la Parcul Natural „Lunca Mureșului”

De Valentin Goran
Săptămâna Ariilor Protejate la Parcul Natural „Lunca Mureșului”
Evenimentul se desfășoară între 8 și 14 octombrie, în parcuri naționale, naturale, situri Natura 2000 și rezervații naturale din 18 județe din țară.

Parcul Natural „Lunca Mureșului” a participat la eveniment organizând marți, 9 octombrie, atelierul de educaţie ecologică „Cunoaşterea lumii vii”, în cadrul căruia au participat 26 de elevi de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială „Aron Cotruș” din Arad. „De vorbă cu natura” este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse (expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, activități de educație ecologică, concursuri etc).

Activități interactive

Scopul activității, ne spun angajații parcului, a fost ca elevii să afle informaţii interesante despre câteva din speciile de animale (în special păsări) din Parcul Natural „Lunca Mureşului”, într-un mod interactiv. În a doua parte a întâlnirii, elevii au învăţat să construiască hrănitoare pentru păsări (din semințe și fructe uscate de păducel și măceș), ideale pentru sezonul rece, pe care le-au luat cu ei pentru a le instala în grădină, pe balcon sau, de ce nu, în curtea școlii. Săptămâna Ariilor Protejate – „De vorbă cu natura” face parte din proiectul „Oameni pentru Natură”, realizat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

IMG_5385 IMG_5388 IMG_5456 IMG_5458 IMG_54600Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !