Saptamana parintilor

Saptamana parintilor
ARAD – În aceste zile, la Şcoala generală „Aurel Vlaicu” Arad se desfăşoară programul tematic „Săptămâna părinţilor”.

Acesta este un program complex, aflat la a V-a ediţie, care propune zilnic o mare diversitate de activităţi, peste 100 pe parcursul celor cinci zile, antrenând elevii, cadrele didactice, părinţii, precum şi invitaţi- specialişti din diferite domenii de interes pentru comunitatea şcolii.

Copiii din ciclul primar, sub îndrumarea învăţătorilor, se prezintă părinţilor, din băncuţe, din ipostaza de elevi atenţi şi cuminţei, la lecţii demonstrative de limba română, limba maghiară sau limba germană, de matematică ori ştiinţe; fac echipă cu părinţii în concursuri de şah, de dans, de poezie, ori meciuri de fotbal sau baschet, învaţă ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă de la specialişti (as.med. Tarko Eva, as.med. Costea Mariana, dr. Mariş Lavinia şi dr. Ranca Monica). Elevii clasei I A află noi reguli de circulaţie de la dl. Ghinea Florea, cei din a II-a B de la comisar Borbiro Valentin, iar cei din a III-a D, se informează de la ag. Lupei Ionel. Micuţii clasei a II-a C află despre valoarea banilor de la invitatul lor, ec. Bunaciu Daniel.

Atât pentru părinţii celor mici, cât şi pentru părinţii elevilor de la gimnaziu sunt organizate lectorate pe diverse teme, susţinute atât de profesorii diriginţi, cât şi de specialişti. Astfel, psihologul Fermeta Jude susţine cu părinţii elevilor clasei a VI-a A un lectorat cu tema „Părinţii şi copiii-oglinzi paralele”, psiholog Teaha Florentina sustine activitatea aplicativă „Optimizarea relaţiei şcoală – familie|, iar psiholog Tari Eva participă la un lectorat cu părinţii clasei a VIII-a M, sub titlul „Cine sunt eu, ce vreau, ce pot”.

Părinţii care au copii în clasa a VIII-a sunt invitaţi la întâlniri cu chestionare şi teste pe teme de orientare şcolară şi profesională menite a informa şi a organiza planurile legate de admiterea la liceu.

L.B.

0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !