Şapte amenzi pe zi la Locală

De Valentin Goran
26Comentarii
Şapte amenzi pe zi la Locală
De la începutul acestui an, 156 de arădeni au fost prinși de polițiștii locali pentru că nu au respectat legislația rutieră.

Aproximativ șapte amenzi pe zi au fost date de polițiștii locali de la începutul acestui an șoferilor prinși că au încălcat legislația rutieră pe străzile municipiului Arad. Conform statisticilor, doar în luna ianuarie 2017, polițiștii locali au prins 156 de șoferi care fie au staționat, fie au oprit în loc nepermis, ori au intrat cu autoturismele acolo unde accesul le era interzis. Cuantumul amenzilor se ridică la o sumă deloc de neglijat, 38.125 de lei.

Staționare interzisă

La capitolul staționare interzisă, polițiștii locali au rupt 12 procese verbale, din care șase pentru staționare în zone în care oprirea era interzisă, iar alți șase șoferi care nu au ținut cont de căile de acces ce deservesc proprietățile publice. Adică au parcat în dreptul căilor de acces, blocând astfel ieșirea riveranilor și, în același timp, uitând de ceea ce spune legislația rutieră. Valoarea amenzilor pentru cei 12 șoferi este de 6.000 lei. Alți 13 șoferi, au scos din buzunare 3.125 de lei, deoarece ei „nu au înțeles” că acolo unde este montat indicatorul „acces interzis” chiar nu se poate intra.

Oprire interzisă

În ceea ce privește oprirea interzisă, aici numărul șoferilor ce au încălcat legea crește simțitor. Nu mai puțin de 131 de arădeni au oprit în luna ianuarie în locuri nepermise, iar pentru asta au scos din protofele 29.000 lei. Trei șoferi din totalul celor surprinși de polițiști au oprit în dreptul altor vehicule oprite pe partea carosabilă, în timp ce alți 14 arădeni s-au ales cu proces verbal, deoarece au oprit în intersecții ori la o distanță mai mică de 25 de metri de acestea. Șapte arădeni au oprit în stațiile destinate mijlocului de transport în comun sau la 25 de metri înainte sau după acestea, iar alți 11 șoferi au oprit pe trecerile de pietoni. De departe, cea mai mare cutumă a șoferilor arădeni, conform acestor statistici, este oprirea în dreptul indicatorului „oprire interzisă”. Nu mai puțin de 96 de arădeni nu au dat prea mare importanță acestui indicator și au fost prinși. Trist este că acest tip de șoferi însumează, prin fapta lor, mai bine de 80 % din totalul șoferilor ce au fost avertizați pentru că nu au respectat reglementările rutiere.

156 de procese verbale

„De la începutul anului 2017, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice din cadrul Poliției Locale Arad au întocmit, în baza prevederilor O.U.G. numărul 195/2002- privind legislația rutieră, un număr de 156 de procese-verbale de contravenție. Dintre acestea, 17 au fost întocmite cu avertisment scris. Au fost amendați șoferii care au staționat sau au oprit în locuri nepermise și cei care au circulat pe străzi cu acces interzis”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Arad.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor