Sărbătoare la Conop

De Dorin Ocneriu
Sărbătoare la Conop
A fost inaugurată şi sfinţită clădirea modernizată a Căminului Cultural din Conop.

Satul de reşedinţă al comunei Conop a fost în sărbătoare duminică, 18 octombrie. După Sf. Litturghie, a avut loc un maslu de obşte săvârşit de un sobor de 11 preoţi de la biserici ortodoxe de pe Valea Mureşului, în frunte cu protopopul Lipovei, pr. Ioan Jidoi, răspunsurile de la strană fiind date de grupul coral „Anastasis” dirijat de pr. Florin Matei de la Bata. A urmat sfinţirea clădirii modernizate a Căminului Cultural şi un frumos moment de comuniune mireano-pastorală, la masa festivă care a urmat.
Au participat la ceremonii senatorul Colegiului 3 Arad, Constantin Traian Igaş, Iustin Cionca din partea Consiliului Judeţean, primarul Petrică Moldovan, viceprimarul Petru Maleş, secretara Mihaela Nistor, consilierii comunali şi funcţionarii Primăriei, directoarea Şcolii „Ştefan Cicio-Pop” din Conop Milica-Florentina Mihuţa împreună cu cadre didactice şi elevi, precum şi numeroşi cetăţeni pătrunşi de sfinţenia slujbelor religioase la care au asistat şi mulţumiţi de funcţionalitatea lăcaşului de cultură inaugurat cu această ocazie.
Nu în ultimul rând se cuvine a aminti prezenţa unui grup de femei de la Lions Club 2007 Arad, partenere de tradiţie şi prietene ale localităţilor comunei Conop.
„Mulţumim părintelui paroh Sorin Ciurlea şi primarului Petrică Moldovan pentru invitaţia de a participa la sărbătoarea satului Conop, organizată în întâmpinarea hramului bisericii ortodoxe de aici, Sf. Dumitru-26 octombrie. Dumnezeu să le dea puterea de a continua munca depusă în folosul locuitorilor comunei” a fost cuvântul protopopului Ioan Jidoi.
„Am investit peste 520.000 de lei în această lucrare şi în modernizarea dispensarului aflat în apropiere. Ca prim-edil al comunei, îmi dedic toată energia bunului mers al treburilor şi mulţumesc executivului Primăriei şi Consiliului Local pentru modul în care au activat până acum” a spus primarul comunei Conop, Petrică Moldovan.
„Din partea Consiliului Judeţean Arad transmit aprecierile noastre faţă de toţi cei care trăiesc şi muncesc în comuna Conop şi îi asigur de sprijinul legislativului judeţean, pentru continuarea proiectelor aflate în derulare şi a celor ce vor fi iniţiate în viitor” a declarat Iustin Cionca.
„Este lăudabil modul în care Primăria, cultele religioase, instituţiile de învăţământ şi de cultură din comună conlucrează în folosul cetăţenilor. Sunt prezent mereu în Colegiu, cunosc activităţile, realizările, dar şi nevoile Văii Mureşului şi mă străduiesc să ofer tot ajutorul, în demersurile legale făcute de autorităţile locale de aici. La Conop se face treabă bună. După Căminul Cultural şi dispensar, urmează renovarea şcolii cu clasele V-VIII, lucrare foarte importantă pentru noua generaţie a comunei” aflăm de la senatorul Constantin Traian Igaş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !