Sărbătoare literară la Curtici

Sărbătoare literară la Curtici
Oraşul Curtici a fost, într-un fel, capitala literară a Aradului, găzduind o manifestare culturală remarcabilă. 

Curtici – Este vorba despre o întâlnire a iubitorilor cărţii din oraş cu mai mulţi scriitori arădeni, întâlnire prilejuită, recent, de două evenimente importante, ambele legate direct de cuvântul scris.

Ne referim la inaugurarea sediului refăcut, renovat al bibliotecii orăşeneşti, de pe o parte, şi la lansarea cărţilor „Călătorie. Exil” şi „Întoarcerea lui Ulise”, scrise de Gheorghe Mocuţa, şi „Amintiri din adânci tinereţi”, a debutantului Andrei Mocuţa, pe de altă parte.

Ploaia de toamnă care a însoţit manifestaţia pe tot parcursul ei nu a dăunat cu nimic bunului mers al întâlnirii, din contră, oaspeţii putându-se bucura din plin de căldura din incinta liceului şi de cea din sufletele gazdelor care au dorit să transforme manifestaţia într-un eveniment cultural remarcabil. Şi au reuşit.

Sala de clasă în care s-a adunat lumea s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulţimea de orăşeni (în mare parte dascăli, dar nu numai) care au dorit să stea în faţă cu autorii lor preferaţi.

După urarea de bun venit a primarului (şi poetului) Nicolae Aniţei (cel care se face „vinovat” de aspectul modern al bibliotecii orăşeneşti), a fost rândul lui Gh. Mocuţa să prezinte oaspeţii (în primul rând) şi apoi gazdele implicate în organizarea şi desfăşurarea întâlnirii.

Întâlnire la care a fost prezentă aproape „toată floarea cea vestită” a scriitorimii arădene, din rândul căreia nu au lipsit doamnele Lia Alb, Lucia Cuciureanu şi Iuliana Petrian, şi nici scriitorii Gheorghe Schwartz, Horia Ungureanu, Constantin Butunoi, Bujor Buda, Gligor Sava, Horia Simon, Bogdan Butaru şi Dacian Don. Această triplă lansare de carte a fost şi un bun prilej de reîntâlnire cu poetul Petru Grozav (care a ieşit în public, pentru prima dată, după o lungă perioadă de suferinţă), dar şi pentru evocarea unor nume dragi tuturor, cum sunt cele ale regretaţilor Florin Bănescu şi Francisc Vinganu.

H. Iancu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !