Sărbătoarea vinului la Pâncota

De Marcell Gorcea
Reactualizat la:
25Comentarii
Sărbătoarea vinului la Pâncota
© Imagini de la sărbătoarea vinului la Pâncota FOTO: M.G.
O fost o seară plină de muzică şi voie bună la Pâncota, acolo unde s-a organizat sărbătoarea vinului în Podgorie.

O nouă toamnă, cu arome de struguri, cu ritual de cules de vie, coboară de pe dealurile cu vii ale localităților Măderat și Pâncota. E mijloc de septembrie, 16.09.2016, iar în parcul central din oraș publicul așteaptă cu voie bună startul Sărbătorii Vinului, ediția a opta, dat de noul primar Dan Ștefan Pocrișer. Conform tradiției, are loc slujba de sfințire a recoltei de struguri săvârșită de Bisericile Ortodoxe din Măderat și Pâncota.

Atmosfera sărbătorii a fost frumoasă, iar petrecerea – o reușită, cu un public extrem de numeros la lăsarea serii, cu efecte de lumini multicolore deasupra locației, cu preparate culinare la grătar sau gulaș ori șaorma, cu expoziție de struguri și vinuri vechi, cu spectacol-maraton (șapte ore), variat și apreciat, cu parc de distracție pentru cei mici și pentru cei mari. În curând, și tulburelul se va limpezi, iar vinul de Podgorie va deveni numai bun de petrecere, voie bună și sănătate.

Vedetele sărbătorii

Prima vedetă sosită la sărbătoare a fost Vărul Săndel, cel mai tare verișor din țară – afirmau localnicii. Prima sa apariție scenică a dovedit că este foarte iubit și la Pâncota. Tot timpul cu un zâmbet pe buze, molipsitor, a prezentat fiecare punct al spectacolului, a glumit, a cântat, a dansat, atât pe scenă, cât și din mijlocul publicului. Dintre „trăznăile verișorene” am reținut cântecele: „Măru-i măr și pruna-i prună” și „Mahmurul”. A interpretat melodii superbe, din repertoriul Laurei Lavric și al lui Nicolae Furdui-Iancu, imitându-le întocmai vocea. Punctul culminant al evoluției sale l-a constituit interpretarea melodiei „Ciocârlia”, acompaniat excelent de formația Generalii Music. Alți invitați speciali au fost Florin Ionaș – Generalul, cu valoroșii săi instrumentiști, cu Diana Sălagea și Claudia Ionaș, soliste vocale de înaltă clasă, al căror program s-a constituit într-un regal folcloric ce a bucurat mult asistența. Aurel Ungur, o altă voce de valoare, a încântat participanții cu un recital deosebit, pe melodii de petrecere și joc, acompaniat de aceeași formație.

O parte a publicului, inclusiv cel „încălzit” la sărbătoare, s-a trezit la viață și a încins ringul de dans pe melodiile de joc ale invitaților speciali.

Şi ansamblurile

La buna desfășurare a spectacolului au contribuit și Ansamblul de Cântece și Dansuri Populare al Pensionarilor Arad, cu solistul vocal Aron Micula, Ansamblul de Cântece și Dansuri Populare Hora al copiilor din Măderat, cu solistele Nadina Filipoi și Larisa Neag, formația instrumentală Verișorii Pâncotei (naș Vărul Săndel), soliștii vocali Maria Mădălina Motorca și Dorin Neag – Măderat, Alin Neag – Galșa, solist-instrumentist Ciprian Pădurean, susținut la orgă de Sandu Covaci, trupele Azur Dance, Azur, Mini Azur – Pâncota, cu dansuri etno, țigănesc, modern, vals, pe ritmurile unor melodii superbe, Clubul Budokai Pâncota, cu demonstrații karate, recitatoarea Patricia Păcurariu.

Final cu Today

Finalul evenimentului a revenit trupei Today, care a încălzit și entuziasmat la maximum tineretul, cu un show incendiar: muzică dance, pop, R. n. B. Tinerii, aproape de scenă, au trăit din plin bucuriile și emoțiile acestui moment artistic. Era aproape de miezul nopții când, pe melodia „Avion cu motor”, s-au înălțat spre cer lumini multicolore și strălucitoare de artificii. A fost un final de petrecere încântător.

Și astfel se încheie povestea sărbătorii vinului, la Pâncota anului 2016.25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor