Sârbii, comemoraţi în Cetatea Aradului

De Ioana Costas
Sârbii, comemoraţi în Cetatea Aradului
© FOTO: V.O.
Câteva mii de sârbi care au murit în Cetatea Aradului în primul război mondial au fost comemoraţi, duminică, de către autorităţile din Serbia şi din Arad.

Oficiali ai guvernului de la Belgrad şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Arad au depus, duminică, coroane de flori la placheta aflată la intrarea în Cetatea Aradului, unde între 1914-1918, au fost deportaţi mii de sârbi, mulţi dintre ei, murind în cetate. Aradul făcea parte atunci din Imperiul Austro-Ungar, iar sârbii au fost întemniţaţi în Arad ca urmare a măsurilor luate de către armata imperială.

La intrarea în cetate a avut loc o ceremonie militară. Oficialii sârbi au ţinut să mulţumească autorităţilor române pentru modul în care se îngrijesc de memoria sârbilor. „A fost un eveniment de depunere de coroane de la delegaţia din Serbia. A fost o ceremonie cu multă demnitate şi pe această cale mulţumim pentru tot ce s-a pregătit aici pentru depunerea de coroane pentru sârbii căzuţi în Primul Război Mondial aici, la Arad”, a declarat Lazar Manojlovic, consulul general al Republicii Serbia. „Mulţumim poporului român, reprezentaţilor autorităţilor locale, prefectului, pentru că ne-au onorat şi au venit alături de noi ca să depunem onoruri aici, în Arad, jertfelor făcute de semenii noştri. Sârbii apreciază şi nu uită jertfele şi bineînţeles respectă tradiţia. Şi pe viitor vom comemora astfel de evenimente”, a punctat Milan Popovic, asistent al ministrului Muncii din Serbia. Autorităţile locale au fost reprezentante de către prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Claudia Boghicevici.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !