Scadenţă la depunerea declaraţiilor de venit

De Diana Dutu
Scadenţă la depunerea declaraţiilor de venit
Potrivit prevederilor Codului fiscal, contribuabilii-persoane fizice au obligaţia să completeze şi să depună formularul 200.

Declaraţia privind veniturile realizate din România, în anul 2015, trebuie depusă, până la data de 25 mai 2016. Formularul 200 se completează şi se depune de către persoanele fizice care au realizat, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani şi/sau în natură din România, provenind din: *activităţi independente (venituri comerciale, venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuală); *cedarea folosinţei bunurilor; *activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real; *silvicultură şi piscicultură; *transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise; *operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni de acest gen; *jocuri de noroc

Pentru venituri din agricultură

Tot la 25 mai este scadenţa la depunerea declaraţiilor privind veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit – cod 221. Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele care obţin individual sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică, venituri impozabile din România, din activităţi agricole pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit, provenind din: *cultivarea produselor agricole vegetale; *exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea; *creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Declarația privind veniturile realizate din străinătate – cod 201 – trebuie depusă, de asemenea, până la 25 mai.
Formularele 200, 201 şi 221 se pot obţine de la sediul unităţilor fiscale sau pot fi descărcat de pe site-ul ANAF.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !