Scadenţă pe 15 februarie

Scadenţă pe 15 februarie
ARAD – Agenţii înregistraţi în scopuri de TVA au termen pentru depunerea declaraţiei recapitulative.

Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală a aprobat, prin ordinul 76/2010 publicat în M.O. nr. 67 din 29 ianuarie 2010, noul model al Declaraţiei recapitulative care se depune lunar până la data de 15 inclusiv de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA.

Formularul 390 VIES „Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare” se depune numai pentru lunile calendaristice în care ia naştere exigibilitatea taxei pe valoarea adăugată. Declaraţia recapitulativă se depune în format electronic, însoţit de formularul editat de persoana impozabilă cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat, conform legii.

„Formatul electronic al declaraţiei recapitulative se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pus la dispoziţie de unităţile fiscale sau poate fi descărcat de la adresele www.anaf.ro şi www.finantearad.ro, rubrica programe utile”, precizează Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad.

Depunerea cu întârziere a formularului se sancţionează cu amendă de 2% din suma totală a livrărilor/achiziţiilor/prestărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate.

JA-A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !