Scandal creat de scumpiri

9Comentarii
Scandal creat de scumpiri
Scandal creat de scumpiri
ARAD – Majorarea preţurilor anunţată de CTP, o nouă sursă de vrajbă între mai marii Primăriei.

Majorarea de preţuri cerută recent de Compania de Transport Public (CTP) Arad crează noi disensiuni în sânul Primăriei. Profitând de această solicitare, menită să permită CTP-ului să bage şi mai adânc mâna în buzunarele călătorilor, viceprimarul Tiberiu Dekany a lansat un atac virulent la adresa primarului Gheorghe Falcă.

„Vicele” susţine că, deşi nu a primit încă un raport în legătură cu această propunere, o consideră nejustificată.

„Sunt conştient de faptul că Primăria face în momentul de faţă un efort financiar major pentru subvenţionarea transportului public, dar dacă s-au găsit 35 de miliarde din bani publici pentru campania electorală a domnului Falcă, şi mă refer aici la diversele manifestări organizate în ultimul timp de municipalitate, cred că se vor găsi bani şi pentru subvenţionarea transportului, să nu mai fie necesară vreo majorare”, a spus Dekany.

Supărat pe colegului său de la Primărie în urma declaraţiilor acestuia din ultima vreme, dar şi pe noi, cei care am mediatizat neînţelegerile dintre edili, Gheorghe Falcă nu a dorit să facă niciun comentariu. „Dacă a zis Dekany ceva, nu vreau să intru în jocul acesta. În legătură cu scumpirea transportului public vorbiţi cu cei de la CTP”, spune Falcă.

Consilieri neinformaţi

În aceste condiţii am dorit să aflăm şi punctul de vedere al consilierilor care reprezintă interesele arădenilor în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la CTP. Am fost surprinşi să aflăm că Marius Ozarchevici nici măcar nu a auzit de intenţiile mai marilor companiei, iar Gheorghe Schill spune că nu i s-au comunicat motivele care ar justifica această decizie.

„Nu am auzit de majorarea preţurilor la biletele de tramvai, astfel încât nu pot face niciun comentariu cu privire la aceasta. Nici nu ştiu de unde a apărut informaţia”, susţine Ozarchevici.

La rândul său, Gheorghe Schill spune că nu i s-au comunicat, încă, care ar fi motivele scumpirii, dar spune că nu e un moment prielnic pentru aceasta. „Deşi sunt în AGA, ne-am întâlnit de puţine ori pentru a dezbate aceste probleme. Nu ştiu cum de a apărut în presă o astfel de informaţie, pentru că nu e normal să se discute această treabă fără să ştim şi noi”, a ţinut să spună Schill.

Pe de altă parte, Francisc Tusz, cel de-al treilea consilier arădean din AGA CTP, afirmă că s-ar putea rămâne la preţurile vechi cu condiţia să se facă unele disponibilizări. „Sunt tratative pentru a se aduce modificări la dispecerat, pentru a se introduce un sistem de dispecerizare, urmărire automată. Dacă s-ar face reducerile de personal am putea rămâne la preţurile vechi, dar altfel, CTP-ul riscă să intre în faliment”, spune Tusz.

Creşteri salariale

În ceea ce-l priveşte, directorul companiei, Radu Torsin, afirmă că Adunarea Generală a Acţionarilor nu trebuie informată despre scumpiri, acestea fiind aprobate de consiliul de administraţie, încercând apoi să justifice necesitatea majorării preţurilor, care de altfel au fost îngheţate în ultimii doi ani.

„Indicele preţurilor serviciilor au crescut în ultimul timp cu 10%. Am făcut şi noi unele creşteri salariale, nu mari, s-a scumpit energia şi carburanţii, iar acum, în prag de iarnă costurile cresc”, a declarat Torsin.

L.S.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor