Scandal între vice, consilieri şi primar

10Comentarii
Scandal între vice, consilieri şi primar
ZABRANI – Pentru că nu şi-au plătit contizaţiile, trei PDL-işti din Zăbrani au fost excluşi din partid.

Trei excluderi dintr-un foc la organizaţia locală din cadrul PDL Zăbrani. Persoanele ce au fost silite să părăsească partidul nu sunt nicidecum unele neînsemnate, fiind vorba despre viceprimarul Petru Ciceu şi doi consilieri locali – Dorel Potra şi Amelia Mureşan. Acum cei trei se judecă chiar cu Consiliul Local din care au făcut parte, pentru că excluderea lor s-ar fi făcut înaintea primirii unui răspuns de la Comisia din Capitală.

 
Întreaga poveste a început în luna august, când biroul local al PDL Zăbrani a decis să voteze excluderea celor trei aleşi locali. Motivul invocat a fost neplata cotizaţiei de membru de partid şi a aceleia de ales local. Petru Ciceu susţine însă că „de fiecare dată se plăteau cotizaţiile la şedinţele biroului sau la diverse acţiuni. Nu am primit niciodată vreo chitanţă sau o dovadă că am plătit acei bani, s-a mers pe încredere”.
Mai mult, excluderea celor trei s-a făcut fără ca vreunul din ei să fie înştiinţat că se va lua în discuţie problema lor, aceştia primind în plic hotărârea că au fost excluşi. Decizia a fost contestată, dar înainte ca toate forurile abilitate să se pronunţe Consilul Local Zăbrani a şi votat numirea altor trei persoane în locul „excluşilor”.
 
„Nu ni se pare corect să fim excluşi din partid înainte de soluţionarea contestaţiei depuse de noi la Comisia de la Bucureşti. Noi am urmat toate procedurile privind contestarea deciziei si tot am ajunşţi să fim excluşi”, spune Petru Ciceu, fostul viceprimar al Zăbraniului.
 
Pe lângă cotizaţia de membru de partid, cei trei ar mai fi trebuit să plătească şi o cotizaţie de ales local, care potrivit fostului viceprimar ar fi lăsat-o la biroul deputatului Marius Gondor. „Am aflat că primarul a fost şi a plătit cotizaţia de ales local doar pentru unii dintre noi, astfel că eu am venit la Arad şi am lăsat la biroul deputatului Gondor banii pentru mine şi ceilalţi doi colegi. Ulterior primirii deciziei de excludere am fost sunat de la biroul deputatului pentru a mi se spune că de fapt ar fi trebuit ca fiecare ales local să vină personal să achite respectiva cotizaţie”, a mai spus Ciceu.
 

Firul excluderii
 

Excluderea celor trei aleşi locali nu a fost una dezbătută în Consiliul Local Zăbrani, cei trei fiind excluşi din CL în aceaşi şedinţă în care alţi trei PDLişti din Zăbrani au fostz numiţi să le ia locul. Cei trei foşti aleşi locali reclamă faptul că: „Noi am contestat decizia biroului local la biroul politic judeţean. De aici ni s-a răspuns că suntem în continuare excluşi, iar calea noastră de atac a fost sesizarea Comisiei de Statut, Etică şi Litigii. Această comisie judeţeană ne-a respins sesizarea, iar noi ne-am adresat comisiei naţionale. În ziua în care Comisia a primit sesizarea noastră, şi la care încă nu am primit răspuns, am fost excluşi din Consiliul Local”.
 
Acum, Consiliul Local Zăbrani a fost chemat în judecată de cei trei foşti democrat-liberali, iar la primul tremen – de ieri, procesul a fost amânat până pe 16 noiembrie în cazul viceprimarului, respectiv 8 decembrie pentru cei doi consilieri.
 

Răspuns ferm!
 

Privicepreşedintele PDL Arad, Nicolae Ioţcu, a dorit doar să puncteze în mod extrem de ferm că: „Cei trei sunt excluşi!”. Ioţcu nu a dorit să răspundă şi altor întrebări legate de eventuala legalitate a excluderii foştilor democrat-liberli.
 
JA-A.P.
 


10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor