Scandalul plafonului a “intrat” si in institutii

De Adriana Barbu
3Comentarii
Scandalul plafonului a “intrat” si in institutii
Plafonul pentru cheltuielile de personal a trezit la viaţă (şi la scandal) şi instituţiile aflate în subordinea Primăriei Arad: Poliţia Locală şi Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară.

Arad. Încă o instituţie intervine pe subiectul plafonului maxim fixat Aradului pentru cheltuielile de personal la nivel de municipiu. Este vorba de Poliţia Locală care indică faptul că „directorul general al Poliției Locale Arad, Viorica Graur, împreună cu Șeful Serviciului Ordine și Liniște Publică 2, Adrian Hava, au înmânat prefectului Cosmin Pribac, o scrisoare prin care i-a solicitat acestuia să continue demersurile de susținere a municipalității pentru obținerea aprobării (de la Ministerul Finanțelor) de suplimentare a nivelului maxim al cheltuielilor de personal, în scopul desfășurării a activității în slujba cetățenilor”.

Tot aici, se arată că „i-a fost înmânat domnului prefect și un set de fotografii, care ilustrează necesitatea prezenței active și cât mai numeroase a polițiștilor locali în stradă (…), fapt imposibil de realizat în condițiile în care, datorită limitării plafonului de cheltuieli cu personalul, nu se pot face angajări, deși deficitul de personal operativ este de 53%”.

O altă instituţie face şi ea precizări pe temă. Şi Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară din subordinea CLM spune că a depus ieri la Prefectură o solicitare de rezolvare a situației plafonului de cheltuieli de personal de la nivelul administrației locale a municipiului Arad. Documentul arată că, în condițiile plafonului actual alocat de Guvern, activitatea serviciilor de asistență socială este pusă în incertitudine, întrucât nu pot fi asigurate salariile pentru personalul angajat, şi este pericilitat şi dreptul la asistență al persoanelor cu handicap grav.

„Alocările financiare sunt insuficiente pentru a acoperi plata angajaților și asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav până la sfârșitul anului. Nici nu se mai poate pune problema de a diversfica serviciile pe care le oferim beneficiarilor noștri sau de a crește calitatea acestora, în condițiile în care deja există o mare lipsă de personal la nivelul DDAC Arad”, declarat directorul DDAC, Oana Pârvulescu.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor