Scapă Micălaca de inundaţii?

De Alin Gherasim
Scapă Micălaca de inundaţii?
Municipalitatea vrea să reabiliteze canalizarea pluvială de la pasajul de pe strada Voinicilor.

Inundaţiile provocate de orice ploaie în Micălaca, în zona pasajului aflat la intrarea pe strada Voinicilor, ar putea deveni istorie. Asta dacă ne luăm după intenţiile Primăriei Arad. Municipalitatea a făcut primul pas pentru a rezolva problema canalizării pluviale din zonă, lansând o licitaţie care vizează proiectarea şi asistenţa tehnică pentru reabilitarea canalizării pluviale din zona pasajului cu pricina. Chiar dacă, pentru moment, vorbim doar despre birocraţie, odată finalizate documentele mai sus menţionate, Primăria poate lansa licitaţia pentru execuţia lucrărilor, lucru care s-ar putea întâmpla încă de la începutul anului viitor. 15.000 de lei pune la bătaie administraţia locală pentru documentaţia tehnică, valoarea lucrărilor urmând să fie estimată de abia după ce proiectarea va fi gata. Din păcate, chiar dacă intenţiile municipalităţii sunt unele bune, s-ar putea ca lucrarea să nu aibă efectul scontat. Şi asta deoarece reprezentanţii Companiei de Apă Arad, cei care se ocupă de întreţinerea reţelei, au anunţat de mai multe ori că reţeaua de canalizare din zonă are probleme destul de grave. După o ploaie care a inundat drumul de sub pasaj, în anul 2015, Primăria spunea că vina inundaţiilor o are Compania de Apă. Dar reprezentanţii societăţii au reacţionat şi au anunţat că reţeaua de canalizare, modernizată în 2004, a fost subdimensionată. Mai precis, nu putea prelua cantităţi mari de precipitaţii. Ulterior, municipalitatea a decis să înlocuiască pompele din staţia de pompare cu unele mai mari, dar problemele au persistat.

„Cu toate că a fost mărită capacitatea de pompare, pasajul a continuat să fie inundat datorită faptului că precipitaţiile se pompează în canalizarea menajeră, dimensionată pentru apa uzată menajeră şi nu pentru pluvial, mai ales la ploi torenţiale”, spuneau cei de la Compania de Apă. Poate că, de această dată, lucrările vor fi gândite altfel, iar ploile nu vor mai bloca accesul arădenilor spre şi dinspre strada Voinicilor. Societăţile care vor să participe la licitaţia organizată de Primăria Arad, licitaţie care se referă la întocmirea documentaţiei de proiectare şi asistenţă pe parcursul lucrărilor, pot depune ofertele până în data de 20 octombrie. La mijlocul lunii noiembrie va fi anunţat câştigătorul, iar, potrivit cerinţelor municipalităţii, documentaţiile vor trebui finalizate în trei luni de zile. Drept urmare, prin luna martie a anului viitor, Primăria ar putea licita execuţia lucrărilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !