Școală altfel, la Muzeu

De Eugen Rogojan
Școală altfel, la Muzeu
Complexul Muzeal Arad, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Arad și cu sprijinul Consiliului Județean Arad, a organizat o serie de activități educaționale pentru elevi și preșcolari

Activitățile s-au derulat în perioada 26 – 30 martie 2018, în cadrul programului naţional „Şcoala altfel”, ediția a VI-a, iniţiat de Ministerul Educaţiei Naționale. Pe parcursul celor cinci zile, peste 2500 de preșcolari și elevi, din județele Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, au participat la activităţi educaționale și vizite ghidate, sub îndrumarea muzeografilor arădeni.

Inedit, în cadrul proiectului național „Școala altfel”, muzeul arădean oferă o activitate educațională, dedicată Centenarului Marii Uniri (1918-2018). Principalul punct de atracție al expoziției de istorie îl constituie patrimoniul cultural legat de Centenarul Marii Uniri, care ilustrează desăvârșirea procesului de constituire al statului național român, subliniind rolul marcant al Aradului în cursul lunii noiembrie 1918 pentru organizarea Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918. În Sala Unirii obiectele personale, decorațiile, fotografiile de epocă, actele oficiale, medaliile aniversare oferă o imagine sugestivă asupra acestei perioade. Pornind de la valoroasele bunuri de patrimoniu ale muzeului, elevii au învățat despre arădenii care au construit România Mare și despre monumentele istorice din Arad, locuri unde s-a scris istoria în anul 1918.

„Activitățile educaționale dedicate Centenarului Marii Uniri se înscriu în eforturile de formare a generaţiei tinere, de promovare a educației în domeniul și în spiritul culturii, prin familiarizarea acesteia cu istoria locală, mai precis cu un moment semnificativ pentru istoria orașului Arad și a locuitorilor săi, anul 1918, moment de răscruce, când la Arad s-a pregătit organizarea Marii Adunari Naționale de la 1 Decembrie și construirea viitoarei României Mari”, a spus dr. Peter Hügel, managerul Complexului Muzeal Arad.

download-37 download-39 download-40

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !