Școala de vară a Societății de Științe Istorice din România, la Arad

De Diana Dutu
1Comentariu
Școala de vară a Societății de Științe Istorice din România, la Arad
© FOTO: JA
Joi, în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, s-a deschis Școala de vară a Societății de Științe Istorice din România – o manifestare ştiinţifică cu peste 40 de ani de tradiţie.

Evenimentul se derulează în perioada 19-24 iulie, bucurându-se de o atenție științifică deosebită: participă profesori de istorie, cadre universitare, cercetători de notorietate, atât din țară, cât și de peste hotare. „Niciodată până acum nu au fost prezenți, în orașul nostru, un număr atât de mare de specialiști de prim rang în domeniul istoriei, ceea ce reprezintă o deosebită onoare pentru orașul nostru, la 100 de ani de când acesta a dat nației române nume atât de marcante în galeria făuritorilor Marii Uniri” – arată Primăria Arad, într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, „desfășurarea, la Arad, a acestui eveniment științific de înaltă ținută academică, în Anul Centenar, reprezintă un semn de recunoaştere a rolului important al orașului nostru în realizarea Marii Uniri.”

Parteneri în organizarea evenimentului sunt: Societatea de Științe Istorice din România, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad și Arhiepiscopia Aradului.

descarcare-1

descarcare-4

descarcare-2

descarcare-31Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor