Școli arădene fără elevi

De Monica Ardelean
6Comentarii
Școli arădene fără elevi
Cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar, câteva licee au rămas cu clasele de a IX-a aproape goale.

S-au încheiat toate etapele repartiției computerizate ale absolvenților de clasa a VIII-a în liceu. S-a tras linie și au rămas clase goale. Situația de la începutul lunii septembrie afișată pe site-ul IȘJ Arad indică probleme la Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan” Arad, la Liceul de Transporturi “Henri Coandă” Arad, la unele clase de la Liceul teoretic “Adam Muller Guttenbrunn” Arad și de la Colegiul “Csiky Gergely” Arad, la Liceul “Sever Bocu” din Lipova, Liceul ” Sava Brancovici” din Ineu, Liceul “Ioan Buteanu” Gurahonț, Liceul “Moga Voievod” Hălmagiu și la Liceul Teoretic din Sebiș.

La Liceul German cei mai puțini elevi sunt în una din cele două clase de filologie, unde din cele 28 de locuri au fost ocupate doar 6 iar în una din cele două clase de științe ale naturii au mai rămas 13 locuri din cele 28. Liceul “Iuliu Moldovan” are tot 6 elevi la singura clasă de a IX-a, cea de prelucrarea produselor din lemn unde 22 de locuri sunt încă libere. Doar 11 elevi sunt la Liceul Tehnologic de Transporturi “Henri Coandă”, clasa mecanică, în timp ce la Liceul “Csiky Gergely” cea mai puțin căutată specializare a fost turism și alimentație cu doar 8 elevi iar la profilul economic servicii mai sunt încă 11 locuri libere.

La Gurahonț, din cele trei clase, cele mai puțin căutate au fost cea de silvicultură, unde au rămas 14 locuri libere, și cea de matematică, cu 15 locuri. Singura clasă care s-a ocupat 100% a fost cea de filologie. La Liceul “Sever Bocu” din Lipova, în nici o clasă nu s-au înscris 28 de elevi, cele mai mari probleme fiind la profilul științe ale naturii, unde au rămas 24 de locuri libere, și la profilul comerț, cu 10 locuri libere.

La Ineu, la Liceul “Sava Brancovici”, la specializarea electrică, s-au înscris doar 5 elevi, în timp ce la cealaltă clasă de a IX-a, specializarea turism și alimentație au rămas 10 locuri libere. La Hălmagiu, pentru singura clasă de a IX-a cu specializarea turism și alimentație au optat doar 9 elevi. La Liceul din Sebiș, din cele cinci clase, două sunt fără probleme, în timp ce la trei specializări sunt doar jumătăți de clasă: la matematică-informatică sunt 13 locuri libere, la economic 14 locuri libere, iar la turism și alimentație 11 locuri libere.

Număr minim

Conform reglementărilor, numărul maxim de elevi în sistemul liceal nu poate depăși 30 de elevi iar numărul minim nu poate fi sub 20 de elevi.

Taguri: , , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor