Şcoli fără succes la părinţi

De M.A.
4Comentarii
Şcoli fără succes la părinţi
© Nu se înghesuie în unele şcoli, în altele e gol
Nu şi-au ocupat locurile în prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi nu au nici cereri depuse pentru etapa a II-a.

Cerere mare pentru anumite şcoli unde au fost solicitate suplimentări de clase sau doar de locuri peste cele aprobate deja, dar şi clase rămase fără elevi, deocamdată, în alte şcoli. Interesul părinţilor se păstrează în continuare pentru aceleaşi unităţi de învăţâmânt care selectează deja, pe baza criteriilor stabilite la nivelul şcolii, din numărul celor înscrişi pentru etapa a II-a . Este vorba despre Colegiile Pedagogic, „Ghiba Birta”, „Vasile Goldiş”, Liceul de Informatică (fosta Gimnazială nr.5) sau cele din cartiere: „Aurel Vlaicu”, „Caius Iacob” sau „Aron Cotruş”.

Şcoli din judeţ

Cele mai afectate sunt şcolile din judeţ, unde numărul mic de elevi sau migraţia acestora către şcolile din oraşe pun probleme serioase în efectuarea claselor. Spre exemplu, la Bârsa, conform situaţiei afişată pe site-ul IŞJ Arad, nu s-a înscris nici un elev în prima etapă pe cele 22 de locuri. Tot cu multe locuri rămase pentru etapa a II-a (cea pentru copiii aflaţi în altă circuscripţie) şi nici o cerere sunt şi Liceul tehnologic „Ion Creangă” din Curtici, unde au rămas neocupate 14 locuri, Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu cu 36 de locuri, cel din Lipova cu 25 locuri, Pîncota 24 locuri, Pecica 22 locuri sau şcoala din Mândruloc cu 24 locuri.

Municipiul stă la fel

Situaţii similare şi în municipiu, unde la Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea” au rămas 36 de locuri din cele 50, la Şcoala „Regina Maria”, 34 de locuri din cele 75 , la Şc. Gim „Ştefan Cicio-Pop”, 20 de locuri. O explicaţie este faptul că în zonele respective sunt mulţi copii de etnie romă care fie nu vor să frecventeze şcoala, fie nu ştiu că trebuie făcute anumite demersuri pentru înscrierea copiilor.

Suplimentări de clase

Anul acesta au fost suplimentate două clase pregătitoare la Colegiul Pedagogic şi la Liceul de Informatică, unde cererea a depăşit cu mult numărul de locuri aprobate.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor